Ga naar hoofdinhoud
Transformatie

Transformatie Langezijds TU Twente: De schoonheid van imperfectie

Een glazen doos op een betonnen tafel. In een notendop is dat het gebouw van ITC op de campus van de TU Twente. Het voormalige laboratoriumgebouw Langezijds is getransformeerd tot onderwijsgebouw. Grootste ingreep: uit de betonnen tafel zijn grote happen gezaagd voor licht, lucht en ruimte. En dat mag je zien ook.

De faculteit van geo-informatie en aardobservatie van de TU Twente, kortweg aangeduid als ITC, richt zich op het observeren en in kaart brengen van veranderingen op de aarde. Die informatie wordt breed ingezet voor onder andere de energietransitie en duurzame stedelijke ontwikkeling. Het onderzoeksinstituut is opgericht in 1950 in Delft en was sinds de jaren zeventig gevestigd in het centrum van Enschede. In 2023 is de faculteit verhuisd naar campus Drienerlo van de TU Twente. Daar is het voormalige scheikundige laboratoriumgebouw uit 1972 getransformeerd tot onderwijsgebouw voor ongeveer 700 studenten en medewerkers.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.