Ga naar hoofdinhoud
Transformatie

Transformatie oud Stationspostkantoor

Het voormalige Stationspostkantoor in Den Haag wordt getransformeerd. Het rijksmonument krijgt een levendige mix aan functies. De gemeente Den Haag en de Belgische ontwikkelaar LIFE NV tekenen voor de start van de herontwikkeling van het Stationspostkantoor.

Het Haagse Stationskantoor is voor de stad niet alleen uniek door de architectuur maar ook door de centrale ligging. Naast station Hollands Spoor en op een steenworp van de Laakhaven, Binckhorst en het centrum biedt het volop kansen voor wonen en werken op een goed bereikbare binnenstedelijke locatie.

Stad binnen een stad-concept

Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen) is verheugd met de transformatie van dit markante gebouw: ‘Dit is de manier waarop we in Den Haag om willen gaan met de groei van de stad. Én woningen bouwen, én inzetten op verduurzaming. Ook het ‘stad binnen een stad’-concept past uitstekend bij onze Haagse ambitie van vergroenen, verdichten en verduurzamen’. Serge Hannecart, CEO van LIFE, geeft aan dat hij met dit project met bijzondere architecturale kwaliteit wil bijdragen tot het verrijken van de stadsbeleving. ‘Bij elk van onze projecten staat de architectuur in functie van het echte leven.’

Rijksbouwmeester Bremer

Dit rijksmonument is in de periode 1939-1949 ontworpen en gebouwd door de voormalig Rijksbouwmeester Bremer. LIFE transformeert het monument naar een levendige stad binnen de stad. Een geheel, waarbij een combinatie van woningen, logies, met de mogelijkheid tot short stay, ondersteund wordt door de verschillende dienstverleners in de plint, die elkaar bedienen onder het motto co-living & co-working.

Het voormalige en centraal gelegen stationspostkantoor gaat hiermee een belangrijk toonbeeld worden van circulaire economie in Den Haag.

Beeld: Braaksma en Roos

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.