Ga naar hoofdinhoud

Transformatie school is beste bibliotheek ter wereld

De bibliotheek School 7 in Den Helder is uitgeroepen tot beste bibliotheek van de wereld. De eerste prijs in de categorie ‘nieuwe bieb in een bestaand gebouw’ werd uitgereikt aan de organisatie in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

De juryleden noemden onder andere de architectuur en inrichting van de bibliotheek als bijzondere kwaliteiten. Ook op bouwkundig gebied springt de voormalige school in het oog. Het project is dan ook in 2016 al uitgebreid door Bouwwereld beschreven.

Transformatie

De bibliotheek is gerealiseerd in een oud schoolgebouw uit 1905. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er moesten de nodige bouwtechnische hobbels genomen worden. Zo was het gebouw over 20 meter maar liefst 20 cm verzakt. Om de transformatie mogelijk te maken, was herstel dus noodzakelijk. Tegelijkertijd was meer transparantie in het bouwwerk gewenst, waardoor er voor gekozen is om alle verdiepingsvloeren eruit te slopen. Door de funderingsproblemen en het verwijderen van de vloeren, was het stabiliseren van het oude schoolgebouw een van de grootste uitdagingen van het project. Hoe dit opgelost is, kunt u hier teruglezen: Opengewerkte school als hart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *