Ga naar hoofdinhoud

Transformatie Thorbecketoren

Cover bouwwereld 1

Op de cover van Bouwwereld 1/2017 is een deel van de gevel te zien van de Haagse woontoren Bellavista. De Thorbecketoren, een voormalig kantoorgebouw in Den Haag, is getransformeerd tot de luxe woonflat Bellavista. Decomo uit België produceerde de prefab gevel- en balkonelementen voor het complex. Voor de balkons is een onzichtbare ophanging ontworpen en het gevelelement onder het balkon vormt één geheel met de balkonvloer. Met balustrades van helder veiligheidsglas bieden de buitenruimten een fraai uitzicht over Den Haag en het achterliggende duingebied.

Lees meer: Constructie maakt ruimte voor wonen

Foto: Tom de Vries

Cover Bouwwereld 1-2017

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Transformatie Thorbecketoren

 • TheoR

  Succes heeft vele vaders!

 • Geachte lezer,

  Zojuist heb ik kennis genomen van het artikel dat u gepubliceerd heeft omtrent de Thorbecketoren te Den Haag. Een mooi stuk tekst waaruit duidelijk de complexiteit van deze herontwikkeling op met name constructief en uitvoeringstechnisch gebied blijkt.
  Na het artikel te hebben gelezen viel mij echter 1 belangrijk punt op namelijk welke partij(en) het idee bedacht hebben van de koppeling. Ogenschijnlijk zou dit uit de koker van de architect in samenwerking met de aannemer en Kuijpers montage komen.
  Dit is echter niet de realiteit. Wij Adviesburo Snijders als zijnde de partij die de volledige engineering van zowel de balkons, gevelplaten maar zeker ook de koppelingen met de achterliggende constructie bedacht en uitgewerkt hebben worden nergens in het artikel genoemd.
  Persoonlijk vind ik dat wel erg jammer omdat de credits wat mij betreft naar de verkeerde partijen gaat. Niet dat ik het hen niet gun, maar ik zou het prettig vinden als wij toch op z’n minst ook genoemd werden. Iedereen kent het werk maar niemand weet wie het bedacht heeft.
  Dit wordt overigens nog onderstreept door het feit dat wij / DECOMO octrooi op deze koppeling hebben m.a.w. andere partijen mogen ook geen gebruik maken van het principe van deze onzichtbare koppeling.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wellicht doet u nog iets met bovenstaande rectificatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *