Ga naar hoofdinhoud
Transformatie

Voormalig stadhuis Almelo: transformeren in de geest van J.J.P. oud

Het voormalige stadhuis Almelo is in meerdere opzichten een bijzonder gebouw. Het is het laatste ontwerp in het indrukwekkende oeuvre van architect J.J.P. Oud. In het oude stadhuis heeft diederendirrix 90 appartementen gerealiseerd met een bijzondere mix van woningtypes. Het resultaat is een prachtige nieuwe woongemeenschap aan de rand van het centrum van de stad.

Toen Niels Ponjee, architect bij diederendirrix architectuur & stedenbouw, betrokken raakte bij dit project werd hij buitengewoon enthousiast. Het stadhuis is het laatste ontwerp van architect J.J.P. Oud, ontworpen in 1962 en tien jaar na het overlijden van de architect uitgewerkt en gebouwd door zijn zoon H.E. Oud.

Nu is het gebouw getransformeerd tot een eigentijds woongebouw. Ponjee legt uit waarom er tien jaar zat tussen ontwerp en realisatie. “Het lag niet aan het ontwerp zelf, dat werd goed ontvangen, maar er was destijds onenigheid in de gemeente Almelo over de plek waar het nieuwe stadhuis moest komen.”

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.