Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Tricotage, Veenendaal

Tricotage, een gebouw met 84 woningen, cultuurfuncties en een parkeergarage, is een onderdeel van het centrumplan Brouwerspoort in Veenendaal. Het ontwerp van LEVS architecten telt acht bouwlagen waarvan drie de ondergrondse parkeergarage vormen.

In Tricotage komen onder andere Muziekschool De Muzen en Volksuniversiteit Veenendaal. Ook worden in het gebouw dertig koopwoningen en 54 huurwoningen gerealiseerd, rondom twee ruime binnentuinen in het hart.

Brouwerspoort
De ontwikkeling en bouw van het centrumplan Brouwerspoort op het voormalige terrein van de Hollandia Wolfabriek is in volle gang. Belangrijke schakel in het plan is de Brouwersgracht, die het nieuwe en oude centrum met elkaar verbindt.

Aan de gracht zal vooral detailhandel zijn te vinden, terwijl cultuur- en horecafuncties samenkomen op het nieuwe Kees Stipplein. Met respect voor het verleden worden authentieke elementen, zoals de oude schoorsteen en de oorspronkelijke fabrieksgevel gehandhaafd.

Aanvullende gegevens

Locatie Veenendaal
Programma 517 woningen, 795 m2 horeca, 6.135 m2 dienstverlening, 1.670 openbare parkeerplaatsen, 4.600 m2 detailhandel, 6.000 m2 meubeltoonzaal, 19.140 m2 cultuur/ gemeentelijke diensten met onder meer bibliotheek, museum, kunstuitleen, volksuniversiteit, muziekschool
Opdrachtgever Gemeente Veenendaal
Uitvoering BAM en AM
Ontwerp LEVS Architecten
Start bouw December 2010
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.