Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Villa, Burgh-Haamstede

In het Zeeuwse Burgh-Haamstede wordt binnen het particulier opdrachtgeverschap een bijzondere villa gerealiseerd. De woning komt op een rechthoekig kavel van 34,75 x 50m, dat aan drie kanten grenst aan vergelijkbare kavels met daarop vrijstaande woningen. Aan de achterzijde (Noord-Oost) ligt een beschermde wal met daarom heen een aantal hoge beschermde bomen.

Daglicht
Van het woonprogramma worden de keuken, eetgedeelte en ‘Living’ allen op deze wal georiënteerd in een maximale gevelbreedte van 20 meter. Om de toegankelijkheid van de woning te maximaliseren wordt al het programma in 1 laag uitgevoerd.

Om een lichte ‘Living’ te krijgen met daarin veel daglicht en om ook een aangrenzend terras op het zuiden te creëren, is een patio in het hart van de woning ontworpen.


Doorzicht
Aan de andere zijde van de patio komt de hoofdslaapkamer. Door de patio met een volledig glazen gevel uit te voeren, ontstaat vanuit deze slaapkamer ook een doorzicht richting de bestaande wal in de achterzijde van de tuin.

Het plafond van de ‘Living’ krijgt een extra hoogte in de vorm van een geknikt dak. De ruimtelijke beleving van deze ruimte wordt hierdoor verbijzonderd en geeft vanuit de gehele woning perspectieven die zijn afgestemd op de bestaande boomtoppen rond de wal, die dit kavel zijn karakter geven.


Energiezuinig
De woning wordt uitgevoerd als energiezuinige woning. De gevels krijgen een extra dikke isolatie, in de vorm van 30 cm isolatie. Door deze extra dikke isolatie laag, wordt gekozen voor een houtskeletbouw. Al het glas wordt uitgevoerd in extra isolerend glas.

Op het platte dak van de woning worden 16 zonnepanelen geplaatst voor elektriciteit opwekking. Als opwarming van het binnenklimaat wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp en als extra worden er 2 houtkachels in de ‘Living’ en TV-ruimte gesitueerd.


Projectgegevens
Ontwikkelaar: WHIM architecture
Ontwerp: Ramon Knoester
Oppervlak: 280m2 vloeroppervlak
Adviseur: Architechniek bouwkundige ingenieurs
Opleveringsdatum: Juni 2009
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.