Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Z33P.nl, Amersfoort

In het Oliemolenkwartier te Amersfoort vormt de oude zeep/lijm fabriek van Rohm and Haas de basis voor het nieuwe pand van Poolen Architekten en de kunstenaars Marisja Smit, Thijs Trompert en Sander van Mil. In opdracht van de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en exploitatie van Industrieel Erfgoed (BOEi) heeft Poolen Architekten een ontwerp gemaakt voor een ensemble van oude en nieuwe gebouwen. Poolen Architekten en BOEi hebben reeds een restauratieplan gemaakt en de plannen volledig door laten rekenen.

Versmelting van oud en nieuw
De panden worden zorgvuldig gerestaureerd, grondig aangepakt en geschikt gemaakt voor de functies van Poolen Architekten. Het gebouw zal fungeren onder de naam Z33P.NL. Poolen Architekten gaat gezamenlijk met de kunstenaars het Grand Café runnen. Het Grand Café bevat de werkplekken, het discussieforum, de lounge, de expositieruimte en de ateliers. Het gebouw wordt een versmelting van oude en nieuwe gebouwen en vormt een inspirerende plek met een rijk industrieel verleden en een sterke verbondenheid met de stad. Poolen Architekten gaat hier samenwerken met creatieve partijen in kunst, cultuur en advies. Tevens is er ruimte voor tentoonstellingen, lezingen, presentaties en manifestaties.

Projectgegevens

Opdrachtgever: BOEi – Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed, Hoevelaken
Architect: Poolen Architekten b.v., Amersfoort
Locatie: Het complex is gelegen in het Oliemolenkwartier aan de Eem te Amersfoort.
Start bouw: Januari 2009
Oplevering: December 2009
Bouwkosten: Nog niet bekend

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.