Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Zorgcomplex RMPI, Barendrecht

Afgelopen zomer is het zorgcomplex RMPI in Barendrecht opgeleverd. Beeldbepalend in het ontwerp van Architektenbureau Roos en Ros is de transparante plint, de verbijzonderde entrees, de toepassing van schoonbeton en de gedetailleerde bakstenen gevels in verschillende kleuren.

In het zorgcomplex zijn verschillende functies gehuisvest, zoals psychiatrie, onderwijs, dagopvang en sport. Deze verschillende functies zijn te vinden in een eigen gebouwdeel met een eigen entree. De verschillende gebouwdelen vormen samen een interessante compositie met in het hart van het complex een sportvoorziening met daarbovenop twee schoolpleinen.

Het was voor de ontwerpers een uitdaging om het hele programma op een goede manier op de kavel in te passen. Het ging om 7000 m2 op een kavel van 6300 m2. Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp was de splitsing van het hele complex in verschillende gebouwvolumes.Dit niet alleen om het gebouw zich te laten voegen in het stedenbouwkundig ensemble, maar ook om alle programma-onderdelen van afdoende daglicht te voorzien.

Het schoolgedeelte en het ziekenhuis met kantoorruimtes hebben hun plek gekregen in de hogere bouwmassa’s aan het tramtracé; de woongroepen zijn bewust aan de rustige andere zijde gepositioneerd. De gebouwvolumes zijn zodanig ten opzichte van elkaar gepositioneerd dat het schoolplein op het dak van de gymzaal maximale zonneschijn krijgt.

Ruimtes die het minste daglicht behoeven, zijn in het middel van het complex terechtgekomen: sanitaire ruimtes, techniek, kleedruimtes, de pmt-ruimte en de gymzaal.

Projectgegevens

Programma 7000 m2 bruto vloeroppervlak en 1500 m2 buitenruimte
Opdrachtgever Stichting RMPI
Architect Architektenbureau Roos en Ros BV , Goes
Team architect Henri Zwerus, Peter de Voogt, René van de Brom
Constructeur Ingenieursbureau Goudstikker-De Vries
Hoofdaannemer Bouwonderneming Stout, Hardinxveld-Giessendam
Adviseur installaties Technisch Adviesburo Galjema
Start bouw 2007
Oplevering 2009

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.