Ga naar hoofdinhoud

Kosteloze renovatie

Kosteloze renovatie

Het Rode Kruisgebouw aan de Willem van Konijnenburglaan in Eindhoven is onlangs na een forse renovatie opgeleverd. Zowel de voorgevel, het entreeportaal als het interieur van het gebouw zijn compleet vernieuwd. Architectenbureau van aken architecten (VAA) uit Eindhoven, verzorgde kosteloos het ontwerp, de technische uitwerking en het projectmanagement. Alle gebruikte materialen zijn gesponsord door lokale leveranciers.

MVO-beleid

VAA werkte bij de renovatie zowel aan de uitstraling van de buitenkant van het gebouw als aan het interieur van de entree en het kantoor. De gehele voorgevel werd gereinigd en van nieuw stucwerk voorzien, het verouderde entreeportaal werd compleet transparant gemaakt door gebruik van glas.

Om de verbouwingskosten zo laag mogelijk te houden, zijn alle werkzaamheden en materialen gesponsord of met flinke korting geleverd door lokale leveranciers. Ook van aken architecten voerde zijn werkzaamheden pro deo uit, als onderdeel van het MVO-beleid van het bureau.

Muren openbreken

Een belangrijke wens van het Rode Kruis was het open karakter van de organisatie en de samenwerking met vrijwilligers meer te benadrukken. Daarom koos VAA ervoor de muren rondom de entree open te breken, met als resultaat een grote ontvangstruimte die functioneert als het kloppend hart van het Rode Kruis Eindhoven. De frisse, eigentijdse entree geeft rechtstreeks zicht op een open keuken met een grote stamtafel waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Ook de werkplekken bevinden zich in deze ruimte.

De laatste verbouwing van het pand stamde uit 1981.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.