Ga naar hoofdinhoud
Rubrieken

Eldin Fajkovic wil de woonvraag oplossen in leegstaand vastgoed

Voor Bouwwereld #01 2022 ging Bouwwereld in gesprek met Eldin Fajkovic, Lead Architect bij Respace in Hilversum. Hij wil de woonvraag beantwoorden met maatwerkoplossingen ín het leegstaande vastgoed. Zijn gereedschap is een digitaal, circulair houtbouwsysteem. Door de combinatie van 3D-scanning, parametrische designsoftware en gerobotiseerde freestechniek werkt Respace niet langer van file to factory, maar van factory to file. Op die manier kan elke bestaande ruimte tot een nieuwe bestemming getransformeerd worden.

Fajkovic over het leegstaande vastgoed en de woningnood: “Als ik het goed heb, staat 2 à 3 procent van het vastgoed leeg; bij elkaar een slordige veertig miljoen vierkante meter. Dat is te gek voor woorden. Wat ik onder meer teweeg wil brengen, is de woonvraag oplossen in het leegstaande vastgoed in plaats van woonblokjes in het weiland neer te gaan zetten.”

Wat vinden jullie? Moet leegstaand vastgoed getransformeerd worden om de woningvraag op te lossen? En waarom? Laat het weten in de comments!

Leegstaand vastgoed moet getransformeerd worden om zo de woonvraag te helpen oplossen. Desnoods onder dwang.

  • Mee eens (90%)
  • Niet mee eens (10%)
Laden ... Laden ...

Lees nu het interview online in de nieuwe Bouwwereld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.