Ga naar hoofdinhoud
Koploper

Jeffrey Truijens: ‘Gebrek aan digitale samenwerking zorgt voor een hoop verspilling’

Op 9 mei jl. is na vier jaar voorbereidingen de ILS Configurator gelanceerd. Deze digitale tool maakt slimmer samenwerken in de keten mogelijk. Jeffrey Truijens, werkzaam als informatie-en processpecialist bij architectenbureau VDNDP, is één van de drijvende krachten achter de tool: “Onze visie is dat de ILS Configurator de basis gaat vormen voor elke digitale samenwerking in de keten.”

Om te beginnen: je hebt architectuur gestudeerd, maar begon je loopbaan bij aannemer Dura Vermeer. Vanwaar die keuze?

“Na mijn bachelor Architectuur heb ik de master Design & Construction Management gedaan. Veel mensen kiezen vervolgens voor een baan bij een ontwikkelaar, terwijl mij juist de pragmatiek van het aannemersbedrijf trok. Het is daar niet alleen maar ‘praten over’, maar ook ‘durven doen’. Bij Dura Vermeer begon ik als trainee, groeide door tot BIM-coördinator, deed vervolgens supply chain management en ten slotte was ik als informatie- en procescoördinator bezig met standaardisatie van processen.”

“Wat ik fascinerend vind is de toegenomen pro-activiteit van aannemers. Ze zoeken tegenwoordig eerder de dynamiek op met ontwerpende partijen. Hoe realiseren we voor die opdrachtgever nou het beste gebouw, maar wel betaalbaar? Hoe krijgen we een project van de grond? Die dynamiek is een wezenlijke verandering ten opzichte van de traditionele manier van aannemen. Omdat aannemers in het proces steeds meer naar voren stappen, hebben ze meer aandacht voor procesmanagement – meer dan andere partijen in de bouw.”

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.