Ga naar hoofdinhoud
Koploper

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra: ‘Geen Utopia, maar een realistische toekomst’

Volgens rijksbouwmeester Francesco Veenstra moet je zorggebouwen, woningen en kantoren zo ontwerpen dat ze een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Gesprek met een man die in zijn werk niet alleen de confrontatie zoekt met harde oneliners, maar echt wil begrijpen wat maakt dat processen lopen zoals ze lopen en wat hij kan doen om ze in positieve zin te veranderen.

Voor rijksbouwmeester Francesco Veenstra zou schoonheid centraal moeten staan in al het werk dat architecten realiseren. “Natuurlijk werken we altijd vanuit het idee iets te ontwerpen wat past in de omgeving, wat mooi is en waarvan de verhoudingen kloppen. We passen materialen toe die horen bij wat we maken en die op een bepaalde plek nodig zijn. Een gebouw zou aan al die voorwaarden moeten voldoen.” Schoonheid is belangrijk voor Veenstra omdat hij gebouwen wil maken die op een positieve manier bijdragen aan de samenleving. Ze moeten mensen verbinden met hun vorm, detaillering en materiaalgebruik.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.