Ga naar hoofdinhoud
Koploper

‘Voorkom een warmtepomp én airco in een woning’

Denk niet alleen na over duurzame warmte, maar óók over koude. Die oproep doen ondertekenaars van de whitepaper ‘ Duurzame warmte én koude voor onze gebouwde omgeving’ richting overheden en de bouwsector. “Aardgasvrij maken is het oude frame.”

Robert Jan van Egmond is programmamanager Duurzame Warmte en Koude bij TKI Urban Energy. Deze organisatie stimuleert de ontwikkeling van innovaties voor een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem in de gebouwde omgeving. Als lid van de klankbordcommissie van de Provincie Zuid-Holland is hij betrokken bij – en pleitbezorger van – de whitepaper Duurzame warmte én koude voor onze gebouwde omgeving. Deze provincie heeft al initiatief genomen voor een ‘Afwegingskader duurzame warmte en koude’ en zoekt met de recent gepubliceerde whitepaper gehoor bij medeoverheden. De ondertekenaars roepen het ministerie van BZK op om deze ontwikkeling te omarmen en te ondersteunen. Gemeentes hebben allemaal een zogeheten Warmte Transitie Visie, maar die zou voortaan altijd een Warmte en Koude Transitie Visie moeten zijn. “We zien namelijk het belang van de samenhangende aanpak van duurzame warmte- en koudevoorzieningen. Het te ontwikkelen afwegingskader kan hiervoor een belangrijk instrument zijn – een instrument dat ons allemaal, niet alleen gemeenten maar alle partners in de bouwketen, kan helpen om betere en meer integrale keuzes te maken”, zo is te lezen in de oproep.

https://www.bouwwereld.nl/bouwtechniek/wetten-regels-normen/zonwerende-beglazing-heeft-ook-een-schaduwkant/

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.