Ga naar hoofdinhoud
Materiaalinnovator

3D geprint paneel op basis van plantaardige olie

Veel ontwerpers zijn uiterst creatief als het gaat over materiaalinnovaties of het op een nieuwe manier gebruiken van bestaande materialen. Zo is mycelium een perfect isolerend bouwmateriaal, worden uit PFAS-vervuilde grond schone bakstenen of van gebaggerd zeeslib keramische gevelproducten gemaakt. Interieurarchitecten Michiel Wijnen en Roos Meeder maken 3D geprinte space dividers van een plantbased polyamide.

Het grote paneel met een vloeiend geometrisch patroon en een dynamisch rechthoekig grid met afwisselende diagonale ‘vensters’ die kunnen openen en sluiten, lijkt op een massieve terracotta room divider. Vooral de kleur is de visuele factor die je op het verkeerde been zet. Want het is geen zwaar paneel van bakstenen maar van een flexibel en licht materiaal: biopolyamide op basis van plantaardige olie. Het ontwerp van de interieurarchitecten Michiel Wijnen en Roos Meeder is ontwikkeld en geproduceerd samen met Aectual in Amsterdam.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.