Ga naar hoofdinhoud
Materiaalinnovator

Groene gevels van bioreceptief beton absorberen vervuiling

Veel ontwerpers zijn uiterst creatief als het gaat over materiaalinnovaties of het op een nieuwe manier gebruiken van bestaande materialen. Zo is mycelium een perfect isolerend bouwmateriaal, worden uit pfas-vervuilde grond schone bakstenen gemaakt en Lars van Vianen van Scape Agency ontwikkelde een bioreceptief beton dat de aangroei van CO2-absorberende mossen en algen stimuleert.

Lars van Vianen heeft altijd al een fascinatie voor natuur en techniek gehad en gelooft dat je de wereld beter begrijpt via de natuur. Hij ging als kind regelmatig met zijn oma het bos in. Hij bestudeerde de patronen en nerven van bladeren, de micro-organismen. Vanuit die persoonlijke drijfveer ontwikkelde hij bioreceptief beton van gerecyclede reststromen uit de traditionele betonindustrie, waarvan het golvende patroon is gebaseerd op vormen in de natuur, in dit geval het spel van licht en schaduw van de bomen. Het materiaal heeft de potentie om de aangroei van CO2-absorberende mossen en algen te stimuleren, vertelt hij vanuit zijn nieuwe werkplek.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.