Ga naar hoofdinhoud
Materiaalinnovator

Textiele tenten bieden kerken duurzame toekomst

Veel ontwerpers zijn uiterst creatief als het gaat over materiaalinnovaties of het op een nieuwe manier gebruiken van bestaande materialen. Zo is mycelium een perfect isolerend bouwmateriaal, worden van gebaggerd zeeslib keramische gevelproducten gemaakt en helpen bacteriën om een oersterke biobased tegel te maken. In een multidisciplinair team bedacht buro Belén een toepassing voor innovatieve textiele materialen die kerken een duurzame nieuwe toekomst bieden.

Een meer bijzondere locatie kun je je bijna niet voorstellen: ontwerpbureau Belén verhuisde onlangs naar Prinseneiland 24 in Amsterdam, de dubbele atelierwoning die schilder-fotograaf George Hendrik Breitner (1857-1923) liet bouwen door C.J. Maks. Hier zat hij tot 1914, daarna was het schilder Kees Maks, de zoon van Maks en leerling van Breitner, die er tot zijn dood een atelier had. En nu huist ontwerpstudio Belén dus in dit rijksmonument.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.