Ga naar hoofdinhoud
Materiaalmeester

Hightech beton van Byldis

Beton is geëvolueerd van eenvoudige robuuste grijze massa tot een kleurrijk hightech materiaal dat de architect oneindig veel ontwerpmogelijkheden biedt. De variatie aan mogelijke vormen, toeslagen en afwerkingen is enorm. In zijn laboratorium in Veldhoven ontwikkelt betontechnoloog Gerard Brood voor elk project een speciale betonmix in de meest uiteenlopende soorten, kleuren en structuren. Prefab betonproducent Byldis integreert ook baksteen en natuursteen in betonnen gevelelementen.

Gerard Brood werkt als senior kwaliteitsmedewerker en betontechnoloog bij Byldis. In zijn betonlaboratorium in Veldhoven deelt hij graag zijn enthousiasme over beton. Van jongs af is hij erdoor gefascineerd. Hij ging na de LTS Bouw naar de MTS Weg- en Waterbouwkunde met als specialisatie betontechnologie. Daarna heeft hij zich via cursussen op HTS-niveau nog verder gespecialiseerd als betontechnoloog. Sinds 1986 werkt Brood in de prefab betonindustrie, eerst bij Oudenbosch Beton en vanaf 1990 bij Oosthoek Kemper. Na overname door Hurks gaat dit bedrijf zelfstandig verder en na verkoop door Hurks verandert in 2018 de bedrijfsnaam in Byldis, met vestigingen in Veldhoven en Tilburg.

Door de jaren heen leerde hij alle facetten van de productie van prefab beton. “Als betontechnoloog ben ik gefocust op alle eigenschappen van het beton, vanaf haar vloeibare vorm tot aan haar vaste verharde eindbestemming als betonelement in een gebouw. Architectonische betonsamenstellingen en het uiteindelijke uiterlijk zijn mijn passie. Ook houd ik me bezig met productcertificeringen, calculatie en innovatie. Tevens adviseer ik architecten en opdrachtgevers over de mogelijkheden van prefab beton.”

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.