Ga naar hoofdinhoud
Materiaalmeester

Schoon metselwerk van Wicon

Voor bijzondere metselwerkopdrachten heeft Wicon uit Warmenhuizen specialisten in dienst. Zo maakten hun topmetselaars de gevels van woningbouwprojecten het Marnixblok in Amsterdam, The Wave in Overhoeks en Park de Velst in Heemskerk. Ook het fraaie metselwerk aan de gevel van het Nationaal Holocaustmuseum, dat in maart 2024 opent, is door Wicon verzorgd.

Aan de Marnixstraat in Amsterdam heeft HBB Groep een woningblok gerealiseerd naar ontwerp van architect Bastiaan Jongerius. De voor- en zijgevels laten een eigentijdse interpretatie zien van de negentiende eeuwse architectuur in de omliggende bebouwing aan de Marnixstraat. Met hoge ramen en ambachtelijk metselwerk voegt het pand zich goed in zijn omgeving. De perfect uitgevoerde detaillering van het metselwerk is volgens de architect te danken aan de twee topmetselaars die het werk piekfijn uitvoerden. Die metselaars zijn in dienst van Wicon.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.