Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Ding mee naar Wubbo Ockels Innovatieprijs

Wubbo Ockels is een belangrijke pionier geweest op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen. Om zijn gedachtegoed springlevend te houden, kunnen duurzame pioniers zich aanmelden met een idee dat een duurzame impact heeft op onze planeet. Op 3 november worden op de Green Village in Delft de drie winnaars bekend gemaakt. Ieder van hen krijgt 10.000 euro prijzengeld en ondersteuning voor het verder brengen van hun innovatie.

De jury bestaat uit Joos Ockels, Maurits Groen, Suze Gehem, Andy van den Dobbelsteen, Yvette Watson en Harm Edens. Zij beoordelen de duurzame ideeën van onder andere ondernemers, uitvinders, vernieuwers binnen een bedrijf én studenten op hun impact op bijvoorbeeld klimaatadaptatie, biodiversiteit, CO2-neutraliteit, circulariteit en/of de leefbaarheid op onze planeet.

“Wubbo was een groot fan van prijzen. Door een beloning te verbinden aan een oplossing voor een uitdagend vraagstuk, moedig je mensen aan om te vernieuwen, creatief te zijn en lef te tonen. Een prijs in zijn naam is een prachtige manier om zijn gedachtegoed voort te zetten.”, vertelt Joos Ockels.

Kickstart

Alle deelnemers maken kans op een geldbedrag van 10.000 euro. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door De Groene Grachten, het laatste initiatief uit de koker van Wubbo Ockels. “In 2012 gaf Wubbo Ockels me € 3.000 uit eigen zak om De Groene Grachten mee op te richten. Ik heb zelf ervaren hoe dit ons een vliegende start heeft gegeven. Tien jaar later lijkt het me fantastisch om iets vergelijkbaars te doen voor verschilmakers met impactvolle ideeën.”, aldus Suze Gehem.

De finalisten gaan met Joos Ockels op excursie naar SpaceExpo en krijgen van Andy van den Dobbelsteen een rondleiding door de Green Village van de TU Delft. De winnaars krijgen bovendien een podium in De Duurzame Podcast en een uitzending van BNR.

Aanmelden voor de Wubbo Ockels Innovatieprijs kan via deze link. Hier is ook informatie te vinden over de prijs en voorwaarden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.