Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Inschrijving Dutch Daylight Award verlengd

De inschrijving voor de Dutch Daylight Award 2022 is verlengd. De tweejaarlijkse kwaliteitsprijs is sinds 2008 in het leven geroepen met als doel bijzondere daglichtarchitectuur te belonen en onder de aandacht te brengen, zodat dit een inspiratie kan vormen voor toekomstige bouwprojecten.

Net als in de afgelopen edities wordt de Dutch Daylight Award ook dit jaar weer in twee categorieën uitgereikt: gebouwen kleiner dan 1000 m² en gebouwen groter dan 1000 m². Projecten kunnen tot 15 juli 2022 ingezonden worden.

Editie 2020

Afgelopen editie kende opnieuw twee schitterende projecten als winnaars en een eervolle vermelding. Het Buitenhuis, ontworpen door Mirck Architecture won de prijs in de categorie gebouwen kleiner dan 1.000m2. De jury omschreef de villa als “een multidisciplinaire les die onze verwachtingen te boven ging.”. Winnaar van de projecten gelijk of groter dan 1.000 m2 is de renovatie van de metrostations van de Amsterdamse Oostlijn, ontworpen door Group A Architects. “Juist de beperkte aanwezigheid van daglicht in combinatie met slim materiaalgebruik werkt zeer goed en prettig.”

De eervolle vermelding is uitgedragen aan Het Ontvangstgebouw voor de Schoolkerk in Garmerwolde, een ontwerp van MX13. Het project was genomineerd in de categorie kleiner dan 1.000 m2. Onder andere waardeerde de jury het doordachte en fraai uitgevoerde detailwerk, wat heeft geresulteerd in mooie, eenvoudige oplossingen.

Jury

De jury bestaat deze editie uit wederom daglichtexperts uit verschillende disciplines gelieerd aan daglicht en de bouwwereld. Juryvoorzitter Marcel Bilow, Professor aan de TU Delft. Marcel wordt hierin bijgestaan door Paul van Bergen (bouwfysicus en directeur DGMR). Van Bergen is inmiddels een vaste kracht binnen de jury. De jury werd op lichtgebied ondersteund door Mathijs Sommeijer; lichtontwerp bij Royal HaskoningDHV en Juliette Van Duijnhoven; assistent professor bij de Building Lighting Group, onderdeel van de TU Eindhoven.

Ook nemen de architecten van de winnende projecten van de Daylight Award 2020 plaats in de jury: Maarten van Bremen van Group A Architects en Sander Mirck van Mirck Architecture. De jury wordt gecomplementeerd door Michiel van Raaij (hoofdredacteur van Architectenweb) en twee afgevaardigden van de hoofdsponsoren Solarlux en Lamilux.

Inschrijven

De organisatie van de Dutch Daylight Award nodigt u graag uit één of meerdere projecten in te zenden, waarin daglicht een prominente rol speelt. Projecten kunnen vanaf 1 mei 2022 tot 15 juli 2022 ingezonden worden via de volgende pagina: Inschrijven Dutch Daylight Award. De prijs wordt in november uitgereikt op een inspirerende daglichtlocatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.