Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Nationale Houtbouwprijs van start

Het Houtblad begint iets nieuws: de Nationale Houtbouwprijs. Het is een prijs voor het beste houten gebouw van Nederland. Er zijn awards te winnen in drie categorieën: Zakelijke Houtbouw, Particuliere Houtbouw en Seriematige Houtbouw. Inzenden kan vanaf nu tot 1 september aanstaande.

Met de prijs wil Het Houtblad de aandacht voor en de kwaliteit van bouwen met hout in Nederland bevorderen. En dat in de volle breedte: van een mooie houten villa of off-grid woonhuis tot bedrijfspand, voorziening of instelling. Ook de houtbouwconcepten, waarvan er tegenwoordig zoveel bedacht en gerealiseerd worden, waarmee grootschalig duurzaam en circulair huizen kunnen worden gebouwd komen in aanmerking.

Vakjury

Voor het beoordelen van de ingezonden projecten is een vakjury samengesteld met deskundigen uit verschillende disciplines van de bouwkolom. Het zijn: Irma Thijssen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Wim de Groot (SHR, UD aan de TU Eindhoven), Boris Zeisser (architect, docent TU Delft). Eric D. de Munck (Centrum Hout) en Pablo van der Lugt (Adviseur biobased bouwen en docent aan de TU Delft). De juryvoorzitter is Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van Het Houtblad.

Publieksprijs

Aan de competitie mogen gebouwen meedoen die in de afgelopen twee jaar zijn gerealiseerd en zijn opgeleverd vóór 1 september 2021. Er zal een longlist worden gepubliceerd en er zullen genomineerden bekend worden gemaakt. In het najaar mag het publiek stemmen op de genomineerden en zo de Publieksprijs bepalen. De winnaars van de Nationale Houtbouwprijs 2021 worden bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Houtdag van Het Houtblad in november.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.