Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Nominaties Gulden Feniks 2022 Bekend

Voor NRP Gulden Feniks 2022 nomineert de jury negen projecten in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. Deze projecten en de overige 39 inzendingen zijn nu te bekijken op de website van NRP Gulden Feniks. NRP reikt ieder jaar de prijs uit aan de beste (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 november 2022 tijdens het congres NRP Verandert, dat plaatsvindt in het Fort van Hoofddorp

Integrale prijs

De NRP Gulden Feniks is een integrale prijs. Dat wil zeggen dat elke inzending beoordeeld wordt op een aantal aspecten in onderlinge samenhang, zoals duurzaamheid, sublimatie, economische waarde, maatschappelijke waarde en innovatie. De genomineerde projecten kunnen voorbeeldprojecten genoemd worden die als inspiratiebron voor toekomstige opdrachtgevers kunnen fungeren.

Lees ook:

Prijsuitreiking

Na beoordeling van de inzendingen maakte de jury een eerste selectie, waarna zij gedurende twee dagen een bezoek aan de geselecteerde projecten bracht en met de inzenders sprak. Na gedegen discussie heeft de jury, onder voorzitterschap van Geurt van Randeraat, negen projecten genomineerd. De jury feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties.

Voor de uitreiking van NRP Gulden Feniks 2022 op 10 november kunt zich hier aanmelden.

De genomineerde projecten voor de NRP Gulden Feniks 2022 zijn (in willekeurige volgorde):

De jury

De jury bestaat dit jaar uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo), Jaap Wiedenhoff (ABT) en Sabine Renders (Hembrugterrein). Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal).

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.