Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Open Call Architectuur en Bouwkunst 23

Het Prins Bernard Cultuurfonds is op zoek naar ontwerptalent en initiatiefnemers die een unieke, duurzame bijdrage aan de openbare ruimte willen leveren.

Heb jij de ruimte en/of een uniek idee voor een publiek architectonisch bouwwerk in jouw gemeente, provincie, museumtuin, landgoed, natuurgebied of bouwterrein? Een ontwerp voor bijvoorbeeld een monument, toegangspoort, fontein, brug, folly of paviljoen? Team up, pitch voor 1 juni het idee en maak kans op € 100.000 om jullie plan te realiseren.

Wat is de opdracht?

Plannen voor een duurzaam bijzonder eigentijds bouwwerk. Een nieuw, publiek icoon in de openbare ruimte waar veel mensen gebruik van kunnen maken, van kunnen genieten, stil bij kunnen staan en van gaan houden.

  • Plannen voor duurzame, tot de verbeelding sprekende bouwwerken in Nederland
  • Voor een breed publiek bereikbaar
  • Uitdaging: er mag niet permanent in gewoond of gewerkt worden.
  • Bijzondere projecten waarbij architect/vormgever en initiatiefnemer van begin tot eind samenwerken

Voor wie?

Het plan wordt ontworpen door een jonge architect/vormgever (40-) die van A tot Z betrokken is bij de totstandkoming. De aanvraag wordt ingediend door een opdrachtgever die ervoor zorgt dat het project daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld een gemeente, een museum, culturele en natuurorganisaties. De initiatiefnemers moeten rechtspersonen zijn zonder winstoogmerk

Deadline

De vooraanvraag moet worden ingediend voor 1 juni 2023 via de website van het Prins Bernard Cultuurfonds

Initiatiefnemer ONB

De Open Call Architectuur en Bouwkunst is mogelijk dankzij een nieuw CultuurFonds op Naam, Fonds voor Architectuur en Bouwkunst (FAB) opgericht door Stichting Fonds ONB. Op ten Noort Blijdenstein (ONB) heeft als ingenieurs- en architectenbureau bestaan van 1919-2021. In 2022 heeft eigenaresse Stichting Fonds ONB besloten om een eeuwigdurend fonds (FAB) in te stellen ter stimulering van eigentijdse architectuur en bouwkunst. Het fonds biedt jaarlijks de kans aan architecten en vormgevers om in aanmerking te komen voor een bijdrage van € 100.000 om samen met een realiserende partij een uniek ontwerp uit te voeren dat een bijdrage levert aan de eigentijdse architectuur en bouwkunst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.