Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Schuurwoning Kleine Krikhaar wint Reynaers Projectprijs 2021

Met zijn zelfgebouwde abstracte schuurwoning heeft architect Dennis Weerink van Reitsema & Partners de Reynaers Projectprijs 2021 gewonnen. Gevelbouwer OWK realiseerde de aluminium gevelelementen waaronder de opvallende schuifpui van 4,5 meter hoog.

“Dat ene bezoekje aan mijn schoonouders veranderde alles,” zegt architect Dennis Weerink. Tegenover het huis van zijn schoonouders stond een oude landbouwschuur. Het architectenhart van Weerink begon sneller te kloppen. In zijn beleving ontnam die oude schuur vooral het schitterende uitzicht naar het Twents coulissenlandschap. Weerink zag volop kansen. “Ik werd er zo enthousiast van dat we maar besloten er zelf te gaan wonen.” 

Aluminium schuifpui van Reynaers

Weerink wilde de kracht van dit landschap benutten. Hij droomde van een grote glazen schuifpui maar vroeg zich af of dit überhaupt mogelijk was.  “Een schuifpui van 4,5 meter is een niet alledaagse maat,” vertelt Weerink. “Dit is een echt statement in de woning. De plek die buiten en binnen met een inpandig terras verbindt. Het leek een utopie maar gelukkig konden we hiervoor terecht bij Reynaers Aluminium. Zij konden een aluminium schuifpui leveren die ook qua grootte en esthetisch oogpunt aansloot bij onze wensen. De aansluiting van constructie, kozijn en dakgoot luistert nauw. Samen met de gevelbouwer OWK en hun enginering is het idee verder uitgewerkt.

Genomineerden

Naast Het Kleine Krikhaar werden nog negen andere projecten genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2021. Het publiek kon zes weken lang stemmen op hun favoriete top drie. In totaal was 18% van de stemmen voor Het Kleine Krikhaar. Op de tweede plek eindigde Villa LP in Waalre, gevolgd door DomusDela in Eindhoven op een respectievelijke derde plaats.

Binnenkort vindt de prijsuitreiking plaats. De winnende architect en gevelbouwer ontvangen ieder 2.500,00 euro. In overleg mag de winnaar datzelfde bedrag doneren aan een goed architectuur doel. Meer informatie over Het Kleine Krikhaar is hier te vinden.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.