Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Seinhuis Post T wint Betonprijs 2012

Batec BV heeft voor de reparatie van Seinhuis Post T in Maastricht vorige week de Vitaal Betonprijs 2012 gekregen. Het rijksmonument uit 1933 is het enige nog behouden exemplaar van de seinhuizen die ir. S. van Ravesteyn in de jaren dertig heeft ontworpen.

Ernstige betonschade

Seinhuis Post T staat op de kop van een perron van NS station Maastricht. Het bouwwerk fungeerde tot 1985 voor de elektrische bediening van wissels en seinen en raakte daarna in verval. Het gebouwtje liep aanzienlijke betonschade op, met name aan de dakluifel en bordessen. In 2003 kreeg Batec B.V. van hoofdaannemer Bouwbedrijf Lardenoije B.V. opdracht om zowel de kolomconstructie als het seinhuis te herstellen. Na het reinigen en stralen van de betonnen ondergrond is alle betonschade gerepareerd en het betonoppervlak geconserveerd. Daarmee is het rijksmonument, dat eigendom is van NS Stations, als erfgoed behouden.

Trots

Directeur Erik Smit van Batec B.V: “Seinhuis Post T symboliseert de trots waarmee onze medewerkers altijd hun werk doen. Een schijnbaar onbeduidend gebouwtje staat nu mede dankzij ons sierlijk te pronken. Je moet je vakmanschap telkens weer bewijzen en de Vitaal Betonprijs onderstreept dat. Wij zijn zeer verheugd met de prijs.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.