Ga naar hoofdinhoud

Wolfert Lansing school ontworpen als circulair bouwpakket

In Bergschenhoek is het door cepezed en cepezedinterieur ontworpen schoolgebouw van Wolfert Lansing in gebruik genomen. Om het groeiende aantal leerlingen te…

Dakconstructie van cortenstaal

Het archeologisch depot van de provincie Noord-Holland is grotendeels ondergronds, maar voor de verschillende publieksruimtes zoals entree, auditorium en restaurant,…

Gootjes en folie beschermen glas tegen roestwater

Als gevelbekleding voor Jk House koos de architect cortenstalen looproosters. Cortenstaal is relatief betaalbaar, past bij de omringende bebouwing en…

Signalement bijzondere gevels 2018

Beweegbare geveldelen, stalen lamellen, bomen in cortenstaal, prefab gevelelementen. Bouwwereld heeft bijzondere gevels geselecteerd voor de rubriek: Signalement Gevel. Bekijk hieronder…

Weinig roest

Cortenstaal moet roesten. Maar dan heeft het wel vocht nodig. En dat is op de zijgevel van dit gebouw wel…

Minimale overstek stalen gevelbekleding

Op het terrein van de voormalige gasfabriek in Deventer is het oorspronkelijke Metergebouw uitgebouwd op een eigentijdse wijze, met een…

Tijdelijke inrichting Stationsplein Leiden

De gemeente Leiden deed een paar maanden geleden een oproep voor ideeën om het Leidse stationsgebied gastvrij en aantrekkelijk te…

Nieuw trainingscomplex Feyenoord

Voetbalclub Feyenoord krijgt een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal. Het al langer gewenste state-of-the-art-gebouw, waarvan het definitief ontwerp inmiddels…

Cortenstalen uitkijktoren met spiltrap

De kelkvormige uitkijktoren van cortenstaal in Het Weusthagpark langs de autosnelweg A1 bij Hengelo is inmiddels een gewaardeerd landmark in…

Signalement Gevel 2016

Kunstgevels, terugspringende gevels, houten gevels, gevel met rode baguettes,… Bouwwereld heeft een reeks opvallende gevels geselecteerd voor de rubriek: Signalement…

Premium

Paviljoens van hout en cortenstaal 

De uitbreiding van het bestaande kantoor in Warmenhuizen van Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen is voltooid. LEVS architecten maakte…

Verlichting

Het plein voor Cultuurhuis De Klinker in Winschoten heet Klinkerplein. De naam staat op een cortenstalen wand, waarbij de letters…

Hergebruik maakt gebouw dynamisch

Neushoorn in Leeuwarden is poppodium-en-school-in-één. DP6 architectuurstudio ontwierp in samenwerking met 3TO een gebouw dat tegen een stootje kan en…