Ga naar hoofdinhoud

Demontabele gevelbekleding

Architectenbureau GAAGA ontwierp in Buiksloterham een circulair woningbouwproject. De gevel van het gebouw is zoveel mogelijk demontabel gemaakt, zodat materialen…

High Light sluit aan op monumentaal dak

In de monumentale diamantbeurs is het prestigieuze Capital C gevestigd, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie. Verfijnd van buiten,…

Achterzetraam isoleert monumentaal glas

De reserve controlekamer in het monumentale ventilatiegebouw noord van het Maastunnelcomplex is grondig verduurzaamd. Bijzondere aandacht is besteed aan het…

Randloze ruiten

Het spiegelende Instagram Pavilion was een blikvanger van het Lions Festival 2019 in Cannes. De gelamineerde ruiten aan de buitenzijde…

Tijdelijke fundering basisschool

Een definitieve locatie is er nog niet, maar basisschool Klein Amsterdam functioneert al in een optimaal vormgegeven onderkomen dat straks…

Gootjes en folie beschermen glas tegen roestwater

Als gevelbekleding voor Jk House koos de architect cortenstalen looproosters. Cortenstaal is relatief betaalbaar, past bij de omringende bebouwing en…

Golvende balkonhekken

Bij de upgrading van de buitenzijde van drie woningblokken aan de Helderse Waddenzeestraat is bij de hele de hele architectuur…

Stalen structuur tegen voorgevel

Bij de transformatie van een jaren zestig shell-kantoor tot wooncomplex is het gebouw aan de voorzijde uitgebreid door er een…

Ontmoeting van daktrim en felsnaad

Bij Appèl en Markies Catering slingeren ronde verdiepingen alle kanten op. Het elektrolytisch gekleurde rvs accentueert dit dynamische effect. De…

Aluminium composiet als vijfde gevel

De nieuwe klimhal in Leeuwarden heeft een vorm die functioneel bepaald is. Op deze vorm en de functie van de…

Indak zonnepanelen

Op Heiplaat, een historisch tuindorp omringd door zware industrie midden in het havengebied aan de zuidzijde van de Nieuwe Maas,…

Oude gevel op nieuwe fundering

Hof van Egmond ziet er nog steeds uit zoals het in de jaren 20 is opgeleverd. Maar schijn bedriegt: achter…

Hergebruikte kozijnen

De nieuwe kinder- en jeugdkliniek van Emergis in Kloetinge is circulair gebouwd. Veel materialen, waaronder de kozijnen zijn afkomstig van…