Ga naar hoofdinhoud

Sculpturale scheurvorming

Transfer Zone Arnhem is een van de benamingen voor het complexe plan rondom het centraal station van Arnhem, ontworpen door UN Studio van Berkel & Bos.

Premium

Afkalvende duurzaamheid

Het bedrijvenpark ‘Seyst’ in Zeist moest een toonbeeld van duurzaamheid worden, gerealiseerd volgens het convenant Duurzaam Bouwen van de gemeente en ontworpen door ir. A.J.M. Heitkamp, architect van de VDR Groep in Deventer.

Premium

Kunstzinnige bouwval te koop

Vormgever annex kunstenaar Christoph Seyferth ontwierp zijn eigen woon-werkgebouw dat in Maastricht werd gebouwd.

Premium

’Peacocking’ en ander ongemak

Langs het Kanaal door Walcheren in Middelburg staat het nieuwe kantoor van het Waterschap Zeeuwse Eilanden, opgeleverd in 1994.

Premium

Godstent met kreukelzones

In Maassluis staat de in mei van dit jaar opgeleverde kerk van de Andreas, Petrus en Paulusparochie, ontworpen door Mari Baauw en René Olivier van Royal Haskoning.

Premium

Onleefbare broeikas

Het gebouw van scholengemeenschap ’t Brewinc in Doetinchem van Erick van Egeraat, thans het Metzo College geheten, zou in augustus 2006 opgeleverd worden.

Premium

Gevaarlijk opbollend blik

In het voorzieningengebied Ypenburg, vlak bij de A4, ligt het Lyceum Ypenburg, ontworpen door DP6 architectuurstudio en sinds 2006 in gebruik.

Premium

Groenbruine lappendeken aan het IJ

Het NEMO-gebouw in Amsterdam van Renzo Piano lijkt een enorm, wat ouderwets schip dat aangemeerd ligt aan het IJ.

Premium

Druipend havenhuis

Aan de Oostenrijkse oever van het Bodenmeer ligt de jachthaven van Fussach. Architectenbureau Baumschlager & Eberle (B & E) ontwierp voor eigenaresse Maria Rohner een heel bijzonder kantoor in schoon beton.

Premium

Plakband en nattigheid

De nieuwe bibliotheek van de TU Delft van architectenbureau Mecanoo moest een toonbeeld worden van duurzaamheid met een grasdak, koudekoeling en klimaatgevel.

Premium

Betonreliëf in miskleur

De brandweerkazerne aan de Willem Alexanderweg in Maastricht uit 1998 is legergroen. Dus niet rood, want dat lag te veel voor de hand volgens architect Willem Jan Neutelings.

Premium