fbpx Ga naar hoofdinhoud

Overhoeks snel wind- en waterdicht

De gevel van woontoren Overhoeks is in twintig weken tijd winden waterdicht gemaakt, met geprefabriceerde gevelelementen op basis van SIPS….

Premium

Witte vlekvorming op houten gevelbekleding

Een aannemer realiseert een nieuwbouwcomplex, bestaande uit diverse woonblokken. De buitengevels zijn deels bekleed met houten rabatdelen. Na enige tijd…

Premium

Plastic afval gaat verder als lei

Plastic afval uit Amsterdam-Noord heeft een nieuw leven gekregen als zeskantige leien. De leien zijn geregen met staaldraden en vormen…

Premium

Samenspel van trappen als blikvanger

Het nieuwe kantoor van Limes International in het Zuid-Hollandse Valkenburg is zo ontworpen dat het geen specifieke voor- of achterkant…

Pijpje

Deze school heeft een mooie en zorgvuldig uitgevoerde keramische gevelbekleding. Maar kennelijk moest er vanaf het bordes van de trap…

Korengele gevelbekleding voor theater

Schouwburg De Lawei in Drachten is duurzaam getransformeerd en uitgebreid tot een nieuw, modern theater. Met een nieuwe golvende onderhoudsvrije…

Signalement Gevel 2015

De gevel is de eerste indruk van een gebouw en die moet goed zijn. Ondanks de crisis worden er nog…

Premium

Metalen gevelbekleding voor woontoren

Woontoren De Zilverling heeft een gevelbekleding van Falzinc: aluminium met een toplaag van zink. LEVS architecten en King-Facade staken veel…

Gevelbekleding van onbehandeld hout

Een kantoorpand in de Amsterdamse houthavens is voorzien van een gevelbekleding van onbehandeld hout. De transparante koppen zijn uitgevoerd als…

Parkeren achter bamboe gevel

De nieuwe parkeergarage van het Medisch Centrum Slotervaart (MCS) in Amsterdam is bekleed met bamboe gevelelementen. Architectenbureau DJGA koos voor…

Dampopen tegels

De Hogeschool Utrecht in Amersfoort heeft een opvallende rode tegelgevel. De tegels zijn aangebracht met een dampopen systeem. Op de…

Geperforeerde witte gevel voor theater

Het nieuwe theater De Stoep is een golvend ensemble van verschillende zalen en een hoge toneeltoren. Het schouwspel met vloeiende contouren naar ontwerp van UNStudio doet denken aan…

Huis achter huis

Een klein huis in Duiven is als het ware gespiegeld en heeft nu een dubbel woonvolume. Het oude huis werd…