Ga naar hoofdinhoud

Staalconstructie voor entree Van Gogh Museum

De nieuwe entree voor het Van Gogh Museum in Amsterdam begint vorm te krijgen. Donderdag 17 juli is het laatste…

Opvallend warmtestation geopend

In Amstelveen is een opvallend warmtestation geopend. Het gebouw, op internet ook al wel ‘teletubbiehuis’ genoemd, is ontworpen door architect…

Lichte balkons bieden nieuwe mogelijkheden

Gerelateerde productinformatie FiCor Pyro30 Galerij – balkon dekdeel FiCor PyroS Galerij – balkon dekdeel Koudebrugonderbreking HIT Prefab glazen balkon M-view

Premium

Ruimteschip of oog?

Het crossing border theater Infoversum, droom van sterrenkundige Edwin Valentijn, heeft een futuristisch uiterlijk én dito functie. Voor het eerst…

Utopische proefwoning in Rotterdam

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam heeft op haar eigen terrein een tijdelijke utopische woning gebouwd: Yourtopia. De woning is ontworpen…

Nieuwe opbouw voor brouwerij

Een voormalige brouwerij is verbouwd tot 68 woningen en 2350 m2 bedrijfsruimte met parkeren. Een opvallende ingreep was het vervangen…

Zware stalen spanten dragen stadskantoor Delft

Zware vakwerkspanten met uitkragingen tot 11 meter en overspanningen tot 40 meter waren er nodig voor de bouw van het…

Scheepsbouwer bouwt aan Arnhem Centraal

Een scheepsbouwer werkt mee aan de nieuwe stationhal van Arnhem Centraal. Volgens Prorail is het ontwerp en de bouwtechniek van…

Duurzaam icoon voor Erasmus universiteit

‘Goede koffie kunnen schenken’ was een belangrijk uitgangspunt voor het Erasmus Paviljoen op Woudestein in Rotterdam. Het Grand Café trekt…

Staaldak voor grootste jungle van Europa

In april start Voortman Staalbouw met het monteren van een 1.300 ton wegende staalconstructie van het nieuwe BeLEVENspark van Dierenpark…

Putcorrosie balkonconsoles brengt veiligheid in het geding

Premium

Dubbele gevel met binnentuin

Het nieuw te bouwen European Patent Office (EPO) in Rijswijk krijgt volgens bouwer TBI een uniek concept: in het ontwerp…

Opgetild dak voor Mien Ruys

Door het dak van het voormalige zomerhuis van tuinarchitect Mien Ruys 80 centimeter op te tillen werd het gebouw ineens…