Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

3 tips om bouwprojecten succesvol (en binnen budget) af te ronden

De bouwbranche heeft een grote impact op ons leven; van woningbouw tot een goed onderhouden wegennetwerk. Maar hoe belangrijk deze projecten ook zijn, de resultaten van projecten matchen niet altijd met de verwachtingen. Deadlines worden niet gehaald en onverwachte kosten zetten het budget onder druk.

Goed projectmanagement is de basis voor succes

Bouwbedrijven die onvoldoende aandacht besteden aan het effectief managen van bouwprojecten lopen het risico slachtoffer te worden van een domino-effect. Een kleine uitdaging kan, als je geen actie onderneemt, plots een groot probleem worden. Daar gaat het budget…en de winstmarge!

Gelukkig kan het anders. Met deze drie tips zorg jij ervoor dat projecten wél volgens verwachting verlopen en je geen omzet misloopt.

1. Werken vanuit één waarheid

Breng alles rondom calculatie, projecten, inkoop, onderhoud en de financiële administratie samen in één systeem, zoals een ERP-oplossing. Een ERP-oplossing helpt bouwbedrijven bij het digitaliseren van processen en bevat waardevolle operationele data. Realtime toegang tot actuele data is essentieel voor projectmanagers; het geeft hen de kans om snel in te grijpen wanneer er iets in het project dreigt fout te gaan.

2. Nauwkeurige calculaties maken

Calculeren is belangrijk in de bouw; nauwkeurige kostenberekeningen zorgen ervoor dat je binnen budget blijft en de financiële risico’s beperkt. De juiste software helpt je bij het maken van betrouwbare calculaties in de bouw. Een geïntegreerde totaaloplossing brengt bijvoorbeeld alles rondom verschillende fases van een project in één systeem samen. Dat zorgt ervoor dat het inkoopteam vanuit hetzelfde systeem materialen bestelt aan de hand van de calculatie.

3. Proactief aan de slag

Een dagelijkse update is bij bouwprojecten een absolute must. Welke activiteiten zijn afgerond, welke lopen vertraging op? Deze info heb je nodig om bij te sturen en de vervolgstappen te bepalen. Maar zoiets kost veel tijd. Kies daarom voor een totaaloplossing die standaard dashboards en rapportages bevat die jou dat nodig inzicht geven, waar je ook aan het werk bent.

Wil jij ook meer grip op jouw projecten?

Realtime inzicht in projecten helpt jou in een dynamische wereld snel in te spelen op veranderingen. Benieuwd hoe wij daarbij kunnen helpen? Meld je dan aan voor onze webinar op 9 november en leer meer over:

  • Betrouwbaar en nauwkeurig calculeren;
  • Sturen op verwachte resultaten en omgaan met onverwachte situaties;
  • De voordelen van een geïntegreerde softwareoplossing voor bedrijven in de bouw.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.