Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Alles wat je moet weten over S3 veiligheidsschoenen: schoeisel met hoge normen

De bouw is in ons land – na Afvalbeheer – de tweede sector met de meeste bedrijfsongevallen. En dat is ook niet gek, want tijdens de werkzaamheden ligt gevaar voortdurend op de loer. Denk bijvoorbeeld aan het gevaar van werk op hoogte, en van het gebruik van zowel handapparatuur als grote machines. Om de veiligheid in de bouw te vergroten, zijn er allerlei regels opgesteld. Enerzijds zijn die gericht op de handelingen die worden uitgevoerd. Anderzijds gaat het om persoonlijke beschermingsmiddelen. Hieronder lees je meer over voetbescherming met S3 veiligheidsschoenen.

Welke categorieën veiligheidsschoenen zijn er?

Ga je op zoek naar goede werkschoenen, dan kom je al snel allerlei termen tegen die je mogelijk niet kent. Want wat zijn veiligheidsklassen van werkschoenen bijvoorbeeld? Veiligheidsschoenen worden, afhankelijk van bepaalde kenmerken, ingedeeld in verschillende categorieën: veiligheidsklas S1, S2 of S3. Veiligheidsschoenen S1 zijn schoenen met een verstevigde neus en antistatische eigenschappen. Een S2 werkschoen heeft daarnaast ook nog eens waterafstotende eigenschappen.

S3 veiligheidsschoenen bieden nog meer bescherming. De schoenen hebben naast de hierboven genoemde kenmerken ook nog een tussenzool die de voeten beschermt tegen penetratie van onderaf. Wil je zo veilig mogelijk werken: draag veiligheidsschoenen s3 op het werk! Veiligheidsschoenen S3 zijn onder meer verkrijgbaar bij Engelbert Strauss. Ze bieden een ruim assortiment aan S3 veiligheidsschoenen zodat er altijd een schoen is die past bij het seizoen, het gebruiksdoel en persoonlijke voorkeuren. Of het nu bijvoorbeeld gaat om halfhoge casual veiligheidsschoen in sneakerstyle, of een middelhoge veiligheidsschoen of winterse veiligheidslaars.

Veiligheidsschoenen S3: verplicht in de bouw

Veiligheidsschoenen zijn belangrijk, maar niet in elke sector verplicht. Een goede vraag is dus: Voor welk soort werk moet je veiligheidsschoenen S3 dragen? Volgens de Arbo is dit afhankelijk van de gevaren waaraan iemand blootgesteld wordt. Zo kan voetbescherming tegen hitte, kou, vuur, vloeistof, gevaarlijke stoffen, prikken, steken, snijden of elektrische schokken nodig zijn.

In de bouw is het altijd verplicht om veiligheidsschoenen S3 te dragen, ongeacht de functie of het beroep. Alle aanwezigen moeten ze dragen, of het nu gaat om een timmerman, installateur, dakdekker, stukadoor of schilder. Op de bouwplaats wemelt het immers van de gevaren, denk maar aan uitstekende spijkers, losliggend glas of zware bouwmaterialen die op iemand zijn voet kunnen vallen.

Een veilige werkomgeving creëren in de bouw

S3 veiligheidsschoenen zijn echt onmisbaar als je je voeten op de bouwplaats goed wil beschermen. Vergeet overigens daarnaast ook andere belangrijke persoonlijke beschermingsmiddelen niet, zoals een veiligheidshelm, gehoorbescherming, handschoenen en geschikte werkkleding zoals een werkbroek en jas. Wil je meer weten over het bevorderen van de algemene veiligheid op een bouwterrein, zoals het gebruiken van gecertificeerd materiaal? Lees dan het artikel ‘Veiligheid op en om de bouwplaats’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.