Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Bouwwebcams die voor meer efficiëntie zorgen

Projectmanagers en sitemanagers staan vaak onder druk. Dat is niet verwonderlijk gezien de grote verantwoordelijkheid die op hun schouders rust. Het is belangrijk om een strak schema aan te houden, het werk goed te controleren en relevante stadia van het proces te blijven communiceren aan de stakeholders. Met een bouwwebcam, inclusief intelligente streaming, kunnen projectmanagers een beetje achteroverleunen en hun dagelijkse werk efficiënter organiseren.

Zes goede redenen voor web gebaseerde bouwdocumentatie

Er zijn nu moderne oplossingen voor bouwplaatsen beschikbaar om de bouw van het nieuwe gebouw constant in de gaten te houden. Er zijn zowel binnen- als stabiele buitencamera’s op de markt. Het is zinvol om deze technologie aan te sluiten op een veilig en web gebaseerd streamingsysteem, zodat de opnames uiteindelijk op meerdere manieren kunnen worden gebruikt in overeenstemming met de regelgeving voor gegevensbescherming. Er zijn veel goede redenen voor een professionele documentatie van bouwterreinen. Hier zijn er zes:

 1. De besparingen in tijd en reiskosten door gelijktijdige online monitoring van verschillende grote projecten – waar ook ter wereld – zijn enorm.
 1. Met behulp van hoogwaardige opnamen van webcams op de bouwplaats wordt het bewaren van bewijs in geval van betwiste zaken, bijvoorbeeld bij bouwgebreken, aanzienlijk ondersteund. Dit biedt het bouwmanagement extra zekerheid bij garantiekwesties waarbij uiteindelijk grote sommen geld op het spel staan.
 1. De hoge resolutiebeelden kunnen ook worden gebruikt om gezondheid en veiligheid van werknemers op de bouwplaats te verbeteren of te controleren. Bij een ongeval worden bouwplaats video’s vaak gebruikt ter verduidelijking of onderbouwing van een incident.
 1. Het elimineren van lange documentatie op de bouwplaats zou de last voor het projectmanagement aan het einde van een lange werkdag aanzienlijk moeten verminderen. Het schrijven van dagelijkse bouwverslagen is kinderspel dankzij de bouwplaats webcam, omdat de voortgang snel kan worden vastgelegd met behulp van live beelden.

 2. Time-lapse video’s zijn een aantrekkelijk en effectief marketinginstrument voor marketingdoeleinden. Ze maken het gemakkelijk om de voortgang van de bouw te communiceren. Investeerders of de klanten in de publieke sector zijn over het algemeen geïnteresseerd in real-time beelden. Marketingexperts integreren de gemonteerde films, waarin het nieuwe gebouw zichtbaar groeit, ook effectief op websites of sociale mediakanalen, omdat video’s meestal “geliked” of gedeeld worden.

 3. Als het op financiering en investeringen aankomt, loopt documentatie op de bouwplaats via het web voorop. Kapitaalverstrekkers zoals banken en investeerders hebben er belang bij dat het werk aan het gefinancierde project op schema ligt. Met behulp van het streamingsysteem kunnen ze de voortgang van de bouw in realtime volgen.

BouwTV+: Een nieuwe vorm van bouwdocumentatie – Meer dan alleen realtime beelden van de bouwplaats

In de wereld van de moderne bouw, waar nauwkeurigheid en efficiëntie cruciaal zijn, introduceert BouwTV+ een nieuw innovatief tijdperk van bouwdocumentatie. BouwTV+ biedt meer dan de standaardoplossing. Het combineert state-of-the-art cameratechnologie met een gebruiksvriendelijk webportaal dat via de browser op alle eindapparaten kan worden gebruikt. De geavanceerde functies van de portal maken het documenteren van een bouwproject eenvoudiger en efficiënter dan ooit tevoren.

 

Kenmerken die het verschil maken in de dagelijkse bouw:

 • 4K live beelden vanaf de bouwplaats
 • Livestream
 • Geautomatiseerde time-lapse creatie
 • AVG-conforme pixelering van mensen, voertuigen en externe gebieden
 • Wachtwoordbeveiliging van geselecteerde gebieden
 • Beeldarchief met getagde gebeurtenissen & downloadfunctie
 • Actuele – en weergegevens uit het verleden
 • Kunstmatige intelligentie (KI)-bouwdagboek (bevat informatie zoals: Weerwaarschuwingen of voorspellingen, weer van de dag, aantal mensen en voertuigen op de bouwplaats en waarneming van de eerste en laatste persoon op de bouwplaats)

Het (KI)-bouwdagboek en de optie om gebeurtenissen aan de beelden toe te voegen, geven een gedetailleerd inzicht in de voortgang van de bouw.

Oplossingen op maat

Elk bouwproject heeft zijn eigen vereisten. Daarom is het belangrijk om een breed scala aan aanpasbare oplossingen te bieden, zodat de oplossing zich aanpast aan uw bouwproject en niet uw bouwproject aan de oplossing. Vandaar dat de onderstaande zaken van belang zijn.

Breed scala aan cameramodellen: Bouwcamera’s zijn verkrijgbaar in verschillende modellen – van standaardversies en panoramamodellen tot modellen die volledig op zonne-energie werken. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat voor elke bouwplaatsituatie de juiste camera beschikbaar is.

Opties voor koop en huur: Flexibiliteit in financiering is belangrijk. Daarom kunnen er zowel koop- als huuropties worden aangeboden die voldoen aan uw specifieke eisen, zoals planning en budget.  Voor gebruik op korte termijn of als investering op lange termijn.

Veelzijdige montageopties: Om altijd de beste zichthoek op de bouwplaats te hebben of om een optimale dekking en zichtbaarheid te garanderen, is het belangrijk dat er voldoende montageopties beschikbaar zijn. Deze variëren van eenvoudige korte masten voor kleinere projecten tot 15 meter hoge masten en kraanbevestigingen voor grote bouwplaatsen. Onze montageoplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van een breed scala aan bouwprojecten.

Eenvoudige zelfmontage of volledige service: zelfmontage is snel en eenvoudig, terwijl ons volledige servicepakket een zorgeloze oplossing biedt waarbij wij voor alles zorgen – van installatie tot onderhoud.

Referenties van meer dan 4000 bouwprojecten in heel Europa:

>> Ontdek nu meer

Waarom BouwTV+ de beste keuze is voor uw bouwdocumentatie

BouwTV+ is toonaangevend op het gebied van innovatie in bouwdocumentatie. Met op maat gemaakte camera-opties, het geavanceerde webportaal en de klantenservice biedt het een oplossing die aan alle behoeften voldoet.

Innovatieve technologie: De combinatie van bouwcamera’s en het bouwportaal voorzien van het kunstmatige intelligentie-bouwdagboek zet nieuwe standaarden in de branche.

Eenvoudige toegang tot informatie en ondersteuning: De toegewijde klantenservice is altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Persoonlijk advies en oplossingen op maat: Elk bouwproject is uniek. Daarom wordt er persoonlijk advies aangeboden door BouwTV+ om ervoor te zorgen dat de oplossingen optimaal zijn afgestemd op uw specifieke behoeften.

De toegevoegde waarden opnieuw in een 1 min:

Ontdek hoe BouwTV+ een revolutie teweeg kan brengen in uw bouwdocumentatie. Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan om uw bouwproject naar een hoger niveau te tillen.

>> Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.