Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

De onmisbare rol van bordestrappen in bouw en industrie

In de bouw en industrie zijn veiligheid en efficiëntie van het grootste belang. Hierbij spelen de vaste aluminium trap en de verrijdbare bordestrap een cruciale rol. Deze trappen zijn niet alleen functioneel, maar ook essentieel voor de veiligheid van werknemers. In dit artikel duiken we dieper in de specificaties, het belang van deze trappen in de bouw en industrie, en de normen waaraan ze moeten voldoen.

Aluminium bordestrappen: een stevige basis

Aanpassing aan de omgeving

De omstandigheden in de bouw en industrie variëren sterk. Of het nu gaat om een droge of natte omgeving, frequent of spaarzaam verkeer, het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen of gereedschappen, al deze factoren beïnvloeden de keuze en het ontwerp van een vaste aluminium trap.

Veiligheid boven alles

In noodsituaties kan een vaste aluminium trap ook dienen als vluchtroute. Daarom is het van essentieel belang dat deze trappen voldoen aan alle veiligheidseisen en -normen, waaronder de NEN-EN 14122. Ze moeten stevig, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken zijn, ongeacht de omstandigheden.

NEN-EN 14122: waarom deze norm zo belangrijk is

De NEN-EN 14122 norm stelt eisen aan toegangsmiddelen die een integraal deel van de machine zijn. Deze norm is ook van toepassing op toegangsmiddelen tot delen van het gebouw, zoals werkbordessen, looppaden en ladders, waar de machine is opgesteld. Het doel is om te zorgen voor een veilige toegang tot de machine, wat essentieel is in de bouw en industrie.

Verrijdbare bordestrappen: flexibiliteit en functionaliteit

Wanneer een vaste trap geen optie is

Er zijn situaties waarin een vaste trap niet mogelijk of praktisch is. Hier komt de verrijdbare bordestrap om de hoek kijken. Deze trappen zijn voorzien van een bordes dat op maat gemaakt kan worden, waardoor er direct vanaf gewerkt kan worden.

Transport en toegankelijkheid

Verrijdbare bordestrappen kunnen ook dienen als transportmiddel. Dankzij aanpassingen, zoals een open zijde in het leuningwerk, kunnen werknemers gemakkelijk op een bestaand bordes of platform stappen. Dit maakt het verplaatsen van materialen en gereedschappen efficiënter en veiliger.

Keuze van treden en leuningwerk

De omstandigheden bepalen welk type trede het meest geschikt is. Een open of gesloten profiel kan bijvoorbeeld bepalen hoe effectief een trap is in een bepaalde omgeving. Hetzelfde geldt voor het leuningwerk. Afhankelijk van de situatie, zoals het aantal personen dat tegelijkertijd de trap gebruikt of de soort werkzaamheden die worden uitgevoerd, kan het leuningwerk aan één of beide zijden van de trap worden geplaatst.

Bordestrappen waarborgen veiligheid en Workflow

Het kiezen van de juiste bordestrap in de bouw en industrie is geen bijzaak. Het is een beslissing die direct invloed heeft op de veiligheid en efficiëntie van de werkzaamheden. Of het nu gaat om een vaste aluminium trap of een verrijdbare bordestrap, het is essentieel om rekening te houden met de specifieke omstandigheden, behoeften van de werkplek en de relevante normen zoals de NEN-EN 14122. Door te investeren in kwalitatieve trappen die zijn afgestemd op de unieke eisen van de bouw en industrie, waarborgen we de veiligheid en verbeteren we de workflow.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.