Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Diepgatboormachine voor diepe nauwkeurige gaten

Voor het maken van diepe en zeer nauwkeurige gaten in metalen producten is bij uitstek een diepgatboormachine geschikt. Waar de spiraalboor ontoereikend is, daar komt deze machine in beeld. Het gereedschap is namelijk lang(er) en werkt met uiterste stabiliteit en precisie.

Mach4Metal biedt met enige regelmaat gebruikte diep- of langsgatmachines aan in haar loods in het Gelderse Babberich. Voor veel van haar klanten in de metaalbewerking is het boren van diepe, precieze gaten in serieproductie van groot belang. Neem bijvoorbeeld matrijzenbouwers of bewerkers van cilinders en dunwandige buizen waarbij minimale toleranties vereist zijn. In dat geval maakt de operator meestal gebruik van CNC gestuurde langsgatmachines. Medewerkers van Mach4Metal zullen u uitgebreid informeren over de specificaties van de aanwezige diepgatboormachines en welk model het best bij uw vaardigheden en uw werkzaamheden past.

Diverse boorprocessen

Er zijn verschillende processen mogelijk met diepgatboren. Massief door middel van een boorkop met een maat van 30 mm tot 150 mm. Met deze machine zijn alle metalen te bewerken. Een machine uitgerust met een tegenboorkop kan grotere gaten boren van 30 tot 800 mm. Voor een trekboorproces (bijvoorbeeld bij productie van lange dunwandige buizen) zijn nog diepere gaten mogelijk.

Diepe gaten

Met diepgatboren kunnen gaten tot een diepte variërend van wel 600 mm (volhardmetaal) tot maar liefst 6000 mm (gesoldeerde hardmetalen kop) worden geboord.  Er zijn diverse varianten, te weten gesoldeerde hardmetalen koppen, volhardmetalen, wisselplaatboren en 2-lippenboren. Deze zijn uitvoerbaar in uiteenlopende diameters met verschillende formaten doorlaten.

Het assortiment van gebruikte langgatboormachines bij Mach4Metal heeft uiteenlopende specificaties, dus de klant zal vaak iets van haar gading vinden. De machines zijn altijd live te bewonderen en worden zo nodig in bedrijf gesteld voor een demonstratie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.