Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Dit zijn de beste AI-bedrijven in de bouw 

Kunstmatige intelligentie (AI) is voor de meeste industrieën onvermijdelijk geworden, en de bouw vormt hierop geen uitzondering. De bouw groeit in hoog tempo terwijl de digitalisering doorgaat en AI de industrie een aantal voordelen zal opleveren. Wereldwijd geven particulieren en bedrijven meer dan 10 biljoen euro per jaar uit aan bouwgerelateerde activiteiten en zullen naar verwachting tot 2023 met 4,2% blijven groeien. Een groot deel van deze uitgaven is afkomstig van investeringen in technologische vooruitgang, zoals AI, aangezien de technologie werknemers helpt waarde realiseren gedurende de levenscyclus van projecten. Dit omvat alles van ontwerp, aanbesteding en financiering tot inkoop en constructie, operaties, activabeheer en transformatie van het bedrijfsmodel. In dit artikel noemen we daarom de beste bedrijven die AI-oplossingen gebruiken in de bouw. 

AirWorks 

AirWorks, het softwarebedrijf voor luchtkartering, helpt ingenieurs en landontwikkelaars om meer bouwplaatsen te evalueren binnen hun acquisitieschema’s en kritieke planning. De AI-aangedreven software converteert 2D- en 3D-luchtopnamen afzonderlijk naar CAD-modellen via eigen machine learning-technologie. Op deze manier verhoogt AirWorks de productiviteit voor de projecten van zijn klanten met slimmere data-to-deliverable-processen, bijvoorbeeld als gietvloeren aangebracht moeten worden.

Built Robotics

Built Robotics zijn ontwikkelaars van automatiseringstechnologie met als doel de bouw sneller, productiever en sneller te maken. Built Robotics, bouwer van upgradekits voor robots, maakt gebruik van kant-en-klare sensoren en maakt software om machines autonoom te laten werken. Het bedrijf heeft een aantal AI-oplossingen, Exosystem, zijn robotsysteem voor zware apparatuur, Everest, software voor robotbewerkingen, Field Kit, de robotbedieningstools van het bedrijf, en Guardian, de oplossing voor robotbewaking op afstand van Built Robotics. Met deze robots wordt de gietvloer prijs mogelijk ook lager doordat de productie korter wordt. 

Versatile

Versatile is trots op het leveren van waarde, inzichten en kritische lessen om het meeste uit bouwprojecten te halen. Het AI- en IoT-platform van Versatile verandert elke bouwplaats in een slimme, gegevensverzamelende werkomgeving. De CraneView-oplossing maakt digitalisering van de bouw mogelijk door de geautomatiseerde vastleganalyse van bouwveldgegevens. Omdat het snel kan worden geïntegreerd in bestaande processen, is het eenvoudig te gebruiken en biedt het tegelijkertijd een betrouwbare oplossing voor het automatisch verzamelen van bouwgegevens.

OpenSpace

OpenSpace biedt de volgende generatie 360-graden bouwfotodocumentatiesoftware, krachtige integraties en de slimste analysetools in de branche. De software legt elke halve seconde beelden vast en koppelt ze automatisch aan projectplannen zonder dat een bouwfotograaf nodig is. De OpenSpace Vision Engine wordt na verloop van tijd slimmer en na een paar wandelingen kunnen de meeste projecten binnen 10 tot 15 minuten resultaten verwachten, wat ook handig kan zijn bij het aanbrengen van beton cire.  

Nyfty.ai

Nyfty.ai biedt Jobsite-automatisering die kan praten met planningssoftware van onderaannemers. Om dit te doen, starten de bots van Nyfty.ai gesprekken met onderaannemers of personeel via sms om een ​​taak uit te voeren, het voltooit deze vervolgens door gegevens op te slaan in het door de gebruiker gekozen systeem en eventuele problemen naar hen te escaleren. De oplossingen kunnen worden toegepast ter ondersteuning van een aantal verschillende toepassingen, waaronder toegang tot en evacuatie van bouwplaatsen, inspecties, veiligheidsoriëntaties en gevarenrapportage. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.