Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Het belang van een goed binnenklimaat op de werkvloer

In Nederland heeft het jaarlijkse ziekteverzuim een aanzienlijke impact op de economie en de productiviteit van organisaties. Uit statistieken blijkt dat maar liefst 47% van alle werknemers wordt getroffen door ziekteverzuim, wat resulteert in een verlies van 4% van alle werkbare dagen. Dit komt neer op een verbluffende 11,5 miljard euro per jaar. Een ongezond binnenklimaat is een belangrijke factor die bijdraagt aan dit hoge ziekteverzuim. Als organisaties willen floreren en hun kostenstructuur willen optimaliseren, is het essentieel om de gezondheid en productiviteit van medewerkers met grote aandacht te behandelen. Gelukkig kunnen zelfs relatief kleine aanpassingen aan het binnenklimaat een aanzienlijke invloed hebben op het welzijn van medewerkers, wat op zijn beurt de prestaties van de hele organisatie ten goede kan komen. In deze context is het verkennen van de mogelijkheden om het binnenklimaat te verbeteren een cruciale stap naar een gezondere en productievere werkomgeving.

De impact van het binnenklimaat op werknemers

Luchtkwaliteit speelt een vitale rol bij het creëren van een gezonde werkomgeving. Een slechte luchtkwaliteit, bijvoorbeeld door gebrek aan ventilatie of de aanwezigheid van vervuilende stoffen, kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en irritatie van de luchtwegen. Het bevorderen van een goede luchtkwaliteit kan daarentegen het risico op ziektes verminderen en de concentratie en productiviteit van medewerkers verhogen. Als je op de werkvloer merkt dat er een betere luchtkwaliteit moet komen denken de meeste mensen als eerst aan een airco, echter heeft een airco vele nadelen. Airconditioners kunnen zorgen voor een droge en oncomfortabele lucht, verbruiken veel energie wat resulteert in hogere kosten en milieubelasting, en onvoldoende onderhoud kan leiden tot de verspreiding van bacteriën en schimmels, wat de luchtkwaliteit en de gezondheid van gebruikers kan beïnvloeden. Een andere optie voor betere ventilatie is het juist plaatsen van ramen. Denk hierbij aan een VELUX dakraam.

De waarde van dakramen op kantoor

Wanneer er extra ventilatie moet komen in kamers waar het niet altijd even makkelijk is om een raam te plaatsen is een dakraam geen goede oplossing. Het plaatsen van z’n raam op kantoor kan een zeer waardevolle investering zijn. Allereerst biedt het natuurlijke lichtinval, wat de werkomgeving aangenamer en productiever maakt. Daglicht heeft bewezen voordelen voor het welzijn en de stemming van werknemers, waardoor stressniveaus verminderen en concentratie verbetert. Bovendien kan het dakraam zorgen voor een betere ventilatie, wat essentieel is om de luchtkwaliteit te verbeteren en te zorgen voor een frisse en gezonde werkomgeving.

Extra opties zoals het plaatsen van een VELUX dakraam rolgordijn zijn ook het overwegen waard. Met een rolgordijn kun je het licht gemakkelijk regelen en overmatige hitte of hinderlijke zonnestralen verminderen. Ook is er een optie om een hor te plaatsen tegen insecten, waardoor medewerkers ongestoord kunnen werken zonder gestoord te worden door muggen of vliegen. Een goed geplaatst dakraam kan niet alleen de werkomgeving verbeteren, maar ook de uitstraling van het kantoor versterken. Het creëert een moderne en ruimtelijke uitstraling en kan de algehele sfeer van de ruimte veranderen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.