Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Kies de juiste vloer voor je bedrijfspand

Het vernieuwen van de vloer van je bedrijfspand is een investering die er vroeg of laat aan zit te komen. Niet alleen is het belangrijk goed te kijken naar hoe je eventuele nieuwe vloer eruitziet, maar vooral ook naar de functionele aspecten van de vloer. Vooral wanneer het gaat om een vloer voor in een magazijn, dan moet deze goed begaanbaar zijn voor zowel mens als heftruck en is het belangrijk dat deze slijtvast is. Omdat je er wel zeker van wil zijn dat je een goede keuze maakt, zowel praktisch gezien, maar ook financieel, is hebben we een aantal handige tips voor je en willen we graag een aantal potentiële vloeren voor in je bedrijfspand met je bespreken.

Kies voor een gietvloer

Het kiezen van de juiste vloer voor je bedrijfspand is een belangrijke beslissing. Een optie die steeds meer bedrijven kiezen, is het gebruik van gietvloeren. Gietvloeren bieden tal van voordelen voor bedrijven, waaronder duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en een professionele uitstraling. Ze zijn bestand tegen zwaar gebruik, chemische middelen en bieden ook direct thermische isolatie, wat essentieel kan zijn, afhankelijk van de aard van je bedrijfsactiviteiten. Bovendien kunnen gietvloeren op maat worden aangepast aan je eigen voorkeuren, wat bijdraagt aan de algehele uitstraling van je bedrijf. Als je op zoek bent naar een vloer die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is, is een gietvloer zeker het overwegen waard.

Zorg voor de juiste vloercoating voor je magazijn

Beschikt je bedrijfspand niet alleen over een kantoorruimte, maar ook over een productiehal of magazijn waarvoor een nieuwe vloer nodig is, dan kan het heel goed zijn dat je in tegenstelling tot de vloer in het kantoorgedeelte in het magazijn voor een ander type vloer kiest. Vooral wanneer hier de nodige werknemers rondlopen en er ook heftrucks en palletwagens over de vloer rijden, is het belangrijk te kiezen voor de juiste vloer. Nu zijn beton en ook gietvloeren hier natuurlijk bij uitstek geschikt voor, maar is het wel belangrijk goed na te denken over de vloercoating als toplaag op je vloer, zodat deze bestendig is tegen een stootje. Helemaal wanneer er de hele dag bedrijvigheid is, is dit van groot belang.

Kijk naar de functionaliteit van de vloer

De keuze voor de juiste vloer voor jouw bedrijfspand is volledig afhankelijk van wat je nodig hebt. In de voorgaande alinea’s hebben we het al even gehad over het type vloer voor in een magazijn, maar er zit ook hier ontzettend veel verschil in. Bij een magazijn denken de meesten aan grote orderpick magazijnen, maar kan het ook een productieomgeving betreffen, waarbij volledig high care moet worden gewerkt. Naast de keuze voor de vloer, is het ook goed om na te denken over bijvoorbeeld het werkblad waar wordt gewerkt. Door te kiezen voor een extra coating in de vorm van epoxy giethars gaat het blad langer mee, waardoor je minder additionele kosten hebt. Zorg er dus voor dat je investeert in een kwalitatief hoogwaardige vloer en ook rekening houdt met de rest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.