Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Let op deze 4 zaken met het leggen van een vloer voor klanten

Als aannemer krijg je steeds vaker te maken met klanten die willen dat je een vloer legt. Daarbij is het essentieel dat dit proces vlekkeloos verloopt, want met een goede reputatie zal je op de lange termijn een groter klantenbestand kunnen krijgen. Maar waar moet je op letten met het leggen van een vloer? In deze blog vind je een overzicht van de grootste zaken die je aandacht vereisen.

Houd rekening met de vloerverwarming

In de eerste plaats is het van groot belang om met de vloerverwarming rekening te houden. Steeds meer mensen hebben via een plek als Vloerverwarmingstore.nl al een vloerverwarming laten leggen of hebben dit op de agenda staan. Daardoor kan het proces van een vloer leggen een stuk complexer worden. Daarom is het zaak om rekening te houden hiermee en zo te voorkomen dat de vloerverwarming schade oploopt of dat deze verwarming niet meer in de toekomst kan worden gelegd zonder een nieuwe vloer te installeren.

Beoordeel de bestaande vloer en hoe dit moet worden verwijderd

Naast rekening te houden met de vloerverwarming is het zaak om de bestaande vloer te beoordelen en te bepalen hoe dit moet worden verwijderd. De bestaande vloer moet grondig worden geïnspecteerd op mogelijke schade of problemen die de installatie in de weg kunnen staan, zoals waterschade of structurele instabiliteit. Afhankelijk van het type bestaande vloer en het gewenste resultaat, moet deze misschien volledig of slechts gedeeltelijk worden verwijderd. Als volledige verwijdering nodig is, moet de installateur voorzichtig te werk gaan om ervoor te zorgen dat er geen verdere schade wordt toegebracht aan de onderliggende ondervloer. Bovendien moet al het puin worden opgeruimd voordat met de nieuwe installatie wordt begonnen.

Meet alles perfect op

Verder moet bij het leggen van een vloer eerst de ruimte waar de vloer komt worden opgemeten. Op deze manier is er gegarandeerd voldoende materiaal voor de klus. Dit houdt in dat de lengte en breedte van de ruimte moeten worden opgemeten en dat er voldoende materiaal moet zijn rond obstakels zoals deuropeningen of trappen. Er moeten ook extra hulpmiddelen worden opgemeten om de benodigde extra materialen goed te kunnen berekenen.

Bereid het oppervlak voor op de installatie

Tot slot is het bij het leggen van een vloer zaak om het oppervlak goed voor te bereiden op de installatie. Dit omvat het schoonmaken van de ruimte en ervoor zorgen dat deze volledig vlak en egaal is. Het is ook belangrijk om het vochtgehalte van de ondervloer te controleren voordat je de nieuwe vloer legt. Indien nodig moet er bijvoorbeeld een vochtscherm worden aangebracht om vochtschade na verloop van tijd te voorkomen en de klant veel geld te besparen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.