Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Maak je vloerverwarming zuiniger met een vloerverwarming verdeler

De gasprijzen zijn nog altijd hoger dan we heel lang gewend waren. Maak je gebruik van vloerverwarming dan is het daarom zaak om deze zo zuinig mogelijk te laten functioneren. Een vloerverwarming verdeler is daarbij essentieel.

Het verwarmen van een woning met behulp van vloerverwarming is doorgaans veel comfortabeler maar bovendien veel efficiënter en dus goedkoper dan verwarming via radiatoren. Bij een vloerverwarming straalt de warmte vanuit de vloer op diverse plekken naar boven (warme lucht stijgt immers op) en wordt daardoor veel gelijkmatiger over de ruimte verdeeld dan bij radiatoren, die bovendien vaak alleen langs de muren gemonteerd zijn. Hierdoor is er uiteindelijk minder energie nodig om dezelfde ruimte toch lekker warm te krijgen. Toch kan ook een gemiddelde vloerverwarming nog beter en zuiniger functioneren en dus minder warmte vragen vanuit de CV-ketel. En daardoor gaat diezelfde ketel minder gas verbruiken voor hetzelfde resultaat. En dat is gunstig voor jouw energierekening!

Vloerverwarming verdeler

Deze hogere efficiëntie en dit zuiniger verbruik van een bestaande vloerverwarming wordt bereikt met behulp van een vloerverwarming verdeler. Een dergelijk apparaat zorgt ervoor dat warm water van de centrale verwarming naar verschillende punten in de vloer wordt verdeeld, zodat de warmte meer gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. Bovendien regelt het ook de temperatuur van elk individueel verwarmingspunt. Door de combinatie hiervan wordt er gezorgd dat je met minder gas evenveel warmte krijgt.

Ruime keuze met veel opties

Er zijn bij 123installatiematerialen.nl, een specialist in het leveren van onderdelen en materialen voor bouw en verbouw, vele verschillende soorten en modellen vloerverwarming verdelers op de markt. Er zijn diverse varianten voor aansluiting op een cv-installatie met een hoge aanvoertemperatuur, wat vaak van toepassing is bij woningen en gebouwen waar naast vloerverwarming ook met standaard radiatoren wordt verwarmd. Eveneens zijn er diverse modellen beschikbaar voor installaties met een lage aanvoertemperatuur (tussen de 30 °C en 65 °C). Welk type en model je nodig hebt hangt dus af van de grootte en indeling van de kamer en van jouw verwarmingsinstallatie.

Vloerverwarming verdeler zelf aansluiten

Een vloerverwarming verdeler aansluiting realiseren op een vloerverwarming is voor wie enigszins handig is, niet zo moeilijk. Je hebt er echter wel verschillende soorten gereedschap voor nodig, zoals boor en waterpas. Voor meer details over het ophangen van de verdeler kun je terecht op de website van de specialist. Heb je alles goed geïnstalleerd, of laten installeren? Dan kun je een winter tegemoet zien met gemoedelijke warmte zonder dat je energierekening onnodig oploopt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.