Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Stijgende vraag naar mantelzorgwoningen

Volgens de CBS bevolkingsprognose zal het aantal 65-plussers de aankomende jaren nog flink blijven stijgen. De verwachte piek van de zogenaamde vergrijzing ligt in 2041. Dat betekent dat de vergrijzing de komende jaren dus sterk blijft aanhouden.

Gevolg van vergrijzing

In combinatie met de huidige woningnood zorgt de vergrijzing voor een grotere vraag naar mantelzorgers. Logischerwijs zorgt dit ook voor een grotere vraag naar mantelzorgwoning in de komende jaren. SelektHuis biedt hiervoor de oplossing die perfect aansluit op jouw situatie. Wij bouwen namelijk jouw ideale vrijstaande mantelzorgwoning. Hoe we dat doen? Dat vertellen we graag.

Jouw ideale vrijstaande mantelzorgwoning

Zoals benoemd bouwt SelektHuis vrijstaande mantelzorgwoningen. Dit betekent dat je in principe twee wooneenheden hebt onder één kap. Zo ben jij als mantelzorger altijd dichtbij de zorgbehoevende. En dat is natuurlijk ideaal, want je wil wel altijd de juiste zorg kunnen verlenen.

Er zijn veel verschillende termen die duiden op een mantelzorgwoning Andere benamingen voor een mantelzorgwoning zijn bijvoorbeeld kangoeroewoning, dubbele bewoning of meergeneratiewoning. Wij bouwen een mantelzorgwoning geheel naar jouw behoeften en wensen.

Wil je een moderne woning? Geen probleem. Wil je een klassieke uitstraling. Gaan we doen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Iedere woning van SelektHuis is namelijk uniek en te verkrijgen in de bouwstijl van jouw keuze. Onze adviseurs en ontwerpers adviseren je hier graag bij.

Indeling van je mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning heeft dus twee aparte wooneenheden. Doorgaans bevindt één van deze wooneenheden zich volledig op de begane grond. (dit is vaak de wooneenheid van de zorgbehoevende). De andere wooneenheid heeft dan de volledige eerste verdieping. (dit betreft dan het gedeelte van de mantelzorger). Zo kun je dus gemakkelijk met een heel gezin in een mantelzorgwoning wonen. De eerste verdieping biedt namelijk doorgaans genoeg ruimte voor voldoende slaapkamers.

Natuurlijk kan je de indeling volledig naar eigen wens maken. Wist je bijvoorbeeld dat alle binnenmuren te verschuiven zijn? Alle indelingen zijn dus mogelijk. Een verlenging of verbreding geeft bij een mantelzorgwoning meer ruimte en zo heb je meer mogelijkheden voor je indeling. Ook een aanbouw kan de woning net dat extra stukje ruimte geven waarmee het ideaal is voor jouw gezinssituatie.

Hoe bouwen we jouw mantelzorgwoning?

Bij SelektHuis bouwen we met een combinatie van prefab elementen met traditionele bouw. De kappen, topgevels en (eventuele) dakkapellen worden geprefabriceerd in onze eigen fabriekshallen. De rest van de woning wordt op de bouwplaats traditioneel gebouwd.

Waarom? Op deze manier profiteren we van het beste van beide werelden. We bouwen een degelijke en kwalitatieve woning en dit doen we snel en voordelig. In het verleden hebben we al tientallen mantelzorgwoningen gebouwd door heel Nederland. Aan ervaring geen gebrek dus. Kom langs bij één van onze vestigingen voor een vrijblijvend adviesgesprek en wie weet woon jij straks in jouw ideale mantelzorgwoning gebouwd door SelektHuis!

Neem voor meer informatie contact op met Team Advies & Verkoop. Mail naar [email protected] of bel met 0548 – 537 555.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.