Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Waarom kiezen we voor duurzame werkkleding?

We weten natuurlijk als geen ander dat duurzaamheid een begrip is geworden dat steeds belangrijker is. Dit geldt niet alleen voor het bouwen van woningen en het renoveren ervan, maar ook als we kijken naar werkkleding en werkschoenen die worden gedragen. Het is dus ook niet zo vreemd dat we steeds meer bedrijven zien die kiezen voor kleding dat organisch of duurzaam wordt genoemd. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij je als werkgever afvraagt wat dit precies inhoudt en waarom je voor duurzame werkkleding zal moeten kiezen, hebben wij een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Dit zal je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Verhoogde kwaliteit

Als we kijken naar de kwaliteit van duurzame werkkleding, dan zien we dat hier absoluut niet wordt bezuinigd op het type materiaal dat wordt gebruikt. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kwaliteit van deze werkkleding een stuk hoger ligt als het gaat om slijtage en draagcomfort, maar komt het ook de veiligheid ten goede. Je kunt je voorstellen dat het een stuk prettiger werkt wanneer een werknemer op de knieën moet liggen en werkbroeken draagt met extra dikke knievlakken in plaats van dun. Dit is niet alleen een stuk fijner werken, maar zorgt er ook voor dat het veiliger is en minder snel slijt. Reden genoeg dus om extra investeringen in duurzame en kwalitatief hoogwaardige werkkleding.

Goed voor het milieu

Als werkgever wil je het goede voorbeeld geven. Door te kiezen voor duurzame kleding draag je hier je steentje aan bij. Met name doordat de werkkleding op een duurzame manier wordt gemaakt, door mensen onder de juiste arbeidsomstandigheden, is dit ook vanuit ethisch perspectief een verantwoorde keuze. Daarbij komt natuurlijk ook dat de levensduur van deze kleding een stuk langer is dan goedkope werkkleding, wat ertoe leidt dat er minder grondstoffen gewonnen hoeven te worden om nieuwe kleding te produceren, wat ook de druk op de uitstoot van CO2 vermindert. Het is dus als werkgever vanuit meerdere perspectieven verstandig om hierin te investeren.

Goed voor je imago

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dit zorgt er ook voor dat er voor veel bedrijven een bepaalde norm geldt als het gaat om verduurzaming. Nu zal je niet direct afgerekend worden op het feit of je wel of geen duurzame werkkleding gebruikt, maar kan het er wel voor zorgen dat net die ene klant wel voor jou kiest. Vooral bij aanbestedingen zijn dit zaken die mee kunnen wegen. Op het moment dat jij dan kiest voor multinorm werkbroeken die volledig duurzaam zijn geproduceerd, dan kan dit net even dat laatste duwtje geven waarom een bedrijf wel of niet voor je kiest om met je in zee te gaan.

Op lange termijn voordeliger

We hoeven je niet uit te leggen dat je als werkgever kritisch moet zijn op de kosten. Het aanschaffen van duurzame werkkleding mag dan in eerste instantie wel wat duurder zijn, maar dit zal zich op lange termijn meer dan terugverdienen. Stel dat je kiest voor een werkbroek van 50 euro en deze gaat drie jaar mee, dan is een werkbroek van 100 euro met een levensduur van 6 jaar een stuk interessanter. Vooral als het gaat om tientallen of zelfs honderden nieuwe broeken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.