Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Waarom werfhekken essentieel zijn tijdens een bouwproject!

Bij de start van een bouwproject komt er veel kijken. Eén van de belangrijkste aspecten hierbij is de veiligheid van de bouwplaats. Een veilige bouwplaats is niet alleen belangrijk voor de werknemers zelf, maar ook voor de omgeving. Om die reden zijn werfhekken essentieel tijdens een bouwproject. In dit artikel leggen we uit waarom.

Wat zijn werfhekken?

Werfhekken, ook wel bouwhekken genoemd, zijn tijdelijke hekken die worden geplaatst rondom een bouwplaats. Deze hekken zijn meestal gemaakt van stalen buizen en gaaspanelen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hoogtes, neem een kijkje bij werfhekken-online.be voor alle verschillende maten en hoogtes. De hekken worden geplaatst om de bouwplaats af te schermen en om te voorkomen dat onbevoegden de bouwplaats betreden.

Veiligheid van werknemers

Een van de belangrijkste redenen om werfhekken te plaatsen is om de veiligheid van de werknemers op de bouwplaats te waarborgen. Een bouwplaats is een gevaarlijke omgeving waar risico’s op ongevallen op de loer liggen. Door het plaatsen van werfhekken wordt de bouwplaats afgesloten en worden onbevoegde personen, zoals kinderen of nieuwsgierige voorbijgangers, geweerd. Dit verkleint de kans op ongevallen aanzienlijk. Daarnaast worden werknemers op de bouwplaats blootgesteld aan verschillende gevaren, zoals vallende objecten of machines die in beweging zijn. Werfhekken zijn dan ook een belangrijke fysieke barrière die de werknemers beschermen tegen deze gevaren. De hekken zorgen er ook voor dat machines en gereedschap op de bouwplaats blijven en niet zomaar kunnen worden gestolen.

Veiligheid voor de omgeving

Een bouwplaats kan ook voor gevaar zorgen voor de omgeving. Het is dan ook belangrijk om de bouwplaats af te schermen met werfhekken om te voorkomen dat voorbijgangers of automobilisten onbedoeld de bouwplaats betreden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er gevaarlijke stoffen worden gebruikt op de bouwplaats, zoals bijvoorbeeld asbest. Door het plaatsen van werfhekken wordt de bouwplaats afgeschermd en wordt de veiligheid van de omgeving gegarandeerd.

Diefstal en vandalisme voorkomen

Een bouwplaats is een interessant doelwit voor dieven en vandalen. Er zijn immers veel waardevolle materialen en gereedschappen aanwezig op de bouwplaats. Door het plaatsen van werfhekken wordt de kans op diefstal en vandalisme aanzienlijk verkleind. De hekken bieden een fysieke barrière die moeilijk te doorbreken is. Ook kunnen werfhekken worden voorzien van sloten, waardoor alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de bouwplaats.

Overzicht en controle

Door het plaatsen van werfhekken wordt de bouwplaats afgeschermd en ontstaat er overzicht en controle over wie er wel en niet op de bouwplaats aanwezig is. Dit is niet alleen van belang voor de veiligheid, maar ook voor de planning en organisatie van het bouwproject. Door het afsluiten van de bouwplaats wordt voorkomen dat onbevoegden de bouwplaats betreden en de voortgang van het project verstoren. Daarnaast kunnen werfhekken worden voorzien van borden met waarschuwingen en instructies. Hierdoor worden bezoekers en werknemers geïnformeerd over de regels en veiligheidsmaatregelen op de bouwplaats.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.