Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Zo bescherm en onderhoud je jouw houtwerk met verf

De juiste bouwmaterialen en kwalitatief goede producten zijn essentieel voor het beschermen van al jouw houtwerk. Of je nu jouw nieuwbouwwoning aan het verbouwen bent of als je jouw bestaande bouw aan het renoveren bent, houtwerk vormt de basis van een woning. In zowel bestaande als nieuwbouw wordt veel hout gebruikt. Hout biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van kunststof of metaal. Toch is het beschermen van dit hout essentieel voor de levensduur ervan. Gelukkig kan je hout goed beschermen met verf, zo gaat het jarenlang mee en heb jij er na een keer schilderen geen omkijken meer naar.

De beste bescherming voor binnen en buiten hout

De beste verf voor al jouw binnen- en buitenhout? Dat is de verf van Sikkens en dan specifiek de verflijn Sikkens rubbol, dit Nederlandse verfmerk is van de allerhoogste kwaliteit en biedt tot wel 7 jaar bescherming tegen weer en wind! Met de verf van Sikkens rubbol voorkom je dat houtrot ontstaat en geef je een mooie afwerking in hoogglans, zijdeglans of zelfs mat. En het beste is, je kunt de producten van Sikkens rubbol in elke kleur bestellen die jij maar wilt, zo kun je spelen met kleur en bescherm je niet alleen je houten deuren, boeidelen raamkozijnen en plinten maar geef je ze ook een unieke uitstraling mee!

Hout renoveren

Is jouw hout na al die jaren helaas al gaan rotten? Dan is het verstandig om hier direct iets aan te doen! En nee maak je geen zorgen, je hoeft het hout niet te vervangen. Alles wat je moet doen om houtrot te verhelpen en op te vullen is de houtrot wegsnijden en het achtergebleven gat opvullen met houtrotvuller. Dus met houtrotvuller is jouw hout weer snel als nieuw, zo repareer jij jouw eigen hout! 

 • Stap 1: Herken en beoordeel de schade
  De eerste stap bij het renoveren van hout is om de schade te herkennen. Houtrot is meestal te herkennen aan een zachte, sponsachtige textuur. Het kan ook verkleurd zijn. Beoordeel de omvang van de schade om te bepalen of renovatie mogelijk is, of dat vervanging nodig is.
 • Stap 2: Verwijder het rottende hout
  Als je eenmaal hebt vastgesteld dat het hout kan worden gerenoveerd, is de volgende stap om het rottende gedeelte te verwijderen. Dit doe je door het rottende hout voorzichtig weg te snijden met een scherp gereedschap zoals een houtbeitel. Zorg ervoor dat je al het rottende hout verwijdert, want als er nog resten achterblijven, kan de rotting zich voortzetten.
 • Stap 3: Bereid het gebied voor
  Voordat je het gat opvult met houtrotvuller, moet je het gebied voorbereiden. Reinig het gat grondig om eventuele resten houtrot te verwijderen en laat het gebied drogen.
 • Stap 4: Vul het gat met houtrotvuller
  Nu is het tijd om de houtrotvuller te gebruiken. Volg de instructies op de verpakking van het product. Over het algemeen moet je de vuller aanbrengen met een plamuurmes, zorg ervoor dat je het gat volledig opvult.
 • Stap 5: Afwerken en schilderen
  Laat de houtrotvuller volledig drogen en schuur het vervolgens glad zodat het gelijk is met de rest van het oppervlak. Nu is het hout klaar om geschilderd te worden! Gebruik een hoogwaardige verf zoals Sikkens Rubbol om een langdurige afwerking en bescherming te garanderen.

Met deze eenvoudige stappen kun je houtrot effectief behandelen en je houtwerk weer tot leven brengen. Dus maak je geen zorgen als je hout begint te rotten; met de juiste tools en technieken kun je het gemakkelijk zelf opknappen!

Meer dan hout: Sikkens Rubbol voor verschillende materialen

De zorg voor bouwmaterialen stopt niet bij hout. De Sikkens Rubbol verflijn is even effectief op verschillende andere materialen, waaronder staal en beton. Dus voor het beschermen van Hout, staal of beton is de Sikkens rubbol verflijn de beste keuze!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.