Ga naar hoofdinhoud

De toegevoegde waarde van digitalisering in de bouw

digitalisering, webinar

Jaarlijks bedragen de faalkosten van bouwprojecten in Nederland zo’n 6 miljard euro, blijkt uit onderzoek van Canon Nederland (2019). Faalkosten in de bouw ontstaan vaak door oplopende personeels- en materiaalkosten en slechte risicobeheersing. Daarnaast is de snelheid, efficiency en kwaliteit van bouwprocessen voor verbetering vatbaar.

Veel bouwbedrijven gebruiken bijvoorbeeld nog steeds papierwerk voor hun bedrijfsprocessen of werken met afzonderlijke digitale oplossingen die niet met elkaar communiceren voor bijvoorbeeld rapportages, projectplanning of informatieverwerking. Hierdoor bestaat het risico dat er strategische beslissingen genomen worden op verouderde informatie. Daarnaast mist men vaak inzicht in de bedrijfsprocessen, doordat deze informatie niet met elkaar geïntegreerd zijn. Het gevolg is dat iedere schakel in het bouwproces over andere informatie beschikt. Door een gebrek aan inzicht kan men lastiger anticiperen op trends, ontwikkelingen en uitdagingen.  

Een geïntegreerde softwareoplossing levert geld op

Het ontbreken van integratie tussen verschillende softwaresystemen kan zorgen voor onjuiste of vertraagde data. Een integraal ERP-systeem voor uw bouwbedrijf zou de oplossing kunnen zijn voor deze problemen. Zo blijkt bijvoorbeeld uit meer dan 1000 ROI-casestudies dat de geïntegreerde ERP-software van Microsoft Dynamics 365 gemiddeld € 16,97 per geïnvesteerde euro oplevert ten opzichte van € 7,23 die vergelijkbare ERP-software oplevert.

Meer weten over de toegevoegde waarde van digitalisering?

Wilt u meer weten over hoe digitalisering ervoor kan zorgen dat u meer grip en controle over uw bouwprocessen heeft? En welke digitale mogelijkheden er zijn voor uw bouwbedrijf? Laat u inspireren tijdens de gratis webinar ‘De toegevoegde waarde van digitalisering in de bouw’ op donderdag 8 oktober. Meld u hier aan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met 4PS.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.