Ga naar hoofdinhoud

DUCO Online Session: Waag de (Energie)sprong

Terugkijken

De woningmarkt van Nederland is aan vernieuwing toe, tot die conclusie zijn we allemaal al gekomen. Die vernieuwing gebeurt liefst op een duurzame en doordachte manier. Zodat het gebouw na afloop opnieuw een lang leven beschoren is. Daarom komt Bastiaan Meijer van Green Leap op woensdag 22 november spreken op het webinar Waag de (Energie)sprong. Hier doet hij het volledige verhaal over de verduurzaming in Nederland en alle aspecten die daarbij komen kijken.

Green Leap en de energiesprong

Green Leap is een onafhankelijk adviesbureau dat zich richt op de verduurzaming van de Nederlandse bouw. Hun missie? Het versnellen van de verduurzaming van gestapelde bouw in Nederland. Een kernaspect van die missie is de samenwerking tussen henzelf en de eigenaren van het gebouw.

Green Leap stond een aantal jaar geleden zelf voor de uitdagingen van verduurzamen als VvE. Het bleek al snel duidelijk dat een gebouw van leeftijd verschillende mankementen vertoont en dat de financiële middelen die noodzakelijk zijn om die aan te pakken niet altijd voorhanden zijn.

Ze staken de handen uit de mouwen en kort daarna lag er een pakket op tafel: maatregelen over financiering en subsidie, met een positieve besluitvorming van de ALV. Hieruit groeide Green Leap zoals het nu bestaat: een onafhankelijk en onpartijdige partij die VvE’s begeleidt doorheen dit complexe proces.

Bastiaan Meijer legt tijdens deze webinar de vinger op de zere plek voor VvE’s en corporaties. Welke uitdagingen liggen er en hoe worden die best aangepakt? Welke mogelijkheden zijn er op vlak van financiering en subsidiëring?

DUCO als springplank

Ventilatie maakt deel uit van de verduurzaming van een woning en als er één iets is waar DUCO kaas van gegeten heeft, dan is het ventilatie. Technisch commercieel adviseur Wouter Meeuws vertelt over alle totaaloplossingen van DUCO op vlak van ventilatie, maar ook welke rol DUCO kan spelen bij ontzorgen van de situatie.

DUCO heeft de voorbije jaren sterk ingezet op energetisch verantwoorde producten die klaar zijn voor de woningmarkt van de toekomst. Deze producten zorgen niet enkel voor een voordeel bij de mede-eigenaar, maar ook voor de maatschappij in het groot.

Zulke oplossingen komen natuurlijk niet vanzelf. Welke totaalconcepten bestaan er op vlak van systeem C en D en hoe maak je de juiste keuze? Welke rol kan DUCO spelen in de adviesverlening hierbij.

Naar welke Total Cost of Ownership kijk je bij het installeren van de oplossingen in het project.

Dit alles doorspekt met reeds bestaande en relevante voorbeelden van projecten die enorme stappen genomen hebben op vlak van duurzaamheid.

Inschrijven maar!

Interesse opgewekt? Bastiaan Meijer neemt ons mee richting de toekomst van de Nederlandse bouwmarkt, namelijk de verduurzaming ervan. Wouter Meeuws, technisch commercieel adviseur bij DUCO, ondersteunt hem daarin en vertelt welke totaaloplossingen er voor handen zijn in het gamma van DUCO. Ervaar het allemaal zelf tijdens DUCO’s Online Session op woensdag 22 november, van 10u00 tot 11u30. Waag de sprong en schuif mee aan de digitale tafel.

Inschrijven is mogelijk via onderstaande link:
https://www.duco.eu/nl/webinar-waag-de-energiesprong

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt