Ga naar hoofdinhoud

Meer grip op je onderhoud met softwaretool RGS+

Terugkijken

Wilt u vastgoed slimmer onderhouden maar weet u niet hoe dit aan te pakken? Eisma Bouwmedia houdt in samenwerking met RGS+ op woensdag 10 februari het gratis webinar ‘RGS+:- meer grip op je onderhoud’. Het webinar wordt opgenomen in Studio Eisma en is vanaf 14.00 uur live te bekijken.

Voor ketenpartners binnen de vastgoedbranche is het een urgent vraagstuk. Hoe kun je een samenwerking binnen een onderhoudsopdracht zo efficiënt mogelijk tot een goed einde brengen? En belangrijker nog; hoe houdt je grip op je vastgoed als opdrachtgever? De cloudapplicatie van RGS+ biedt uitkomst. Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) wordt binnen een systeem mogelijk dankzij deze softwaretool. Van woningcorporatie tot schilder- en onderhoudsbedrijf; de gehele keten wordt binnen dit systeem vertegenwoordigd.

Behoefte aan automatisering

RGS+-ontwikkelaar Maurits Jansen legt uit waarom deze softwaretool er 12 jaar geleden moest komen. “In die tijd werd er nog minder digitaal gewerkt. Bij een prestatiecontract besteedde je meer tijd aan de presentatie dan aan de inhoud. Daarnaast was het ook nog eens lastig om wijzigingen bij te houden. Er was behoefte aan meer automatisering. Met de ontwikkeling van RGS+ is het mogelijk  meerdere disciplines zoals gevels, dak en installatie efficiënt met elkaar te laten samenwerken.  Alles is in één systeem gevangen. Dat was het uitgangspunt.”

Grip op de zaak

Voor de gebruikers levert deze toepassing vele voordelen op. Zo is binnen de cloudapplicatie de onderlinge communicatie beter gestroomlijnd. Daarnaast is het proces duidelijk en gewaarborgd. “Het is echt mogelijk om grip op de zaak te houden,” vult Jansen aan. “De mogelijkheid om meerdere scenario’s naast elkaar te houden levert direct inzicht op in de begroting. Daar kun je als opdrachtgever dan concreet beleid op maken. Binnen dit systeem zijn inspecties voor iedereen inzichtelijk. De staat van het onderhoud wordt vertaald naar een NEN-score. Tijdens het webinar gaan we dieper in op het gebruiksgemak, de voordelen en de functies.”

Parktijkverhalen

Inmiddels werken vijf woningcorporaties met RGS+ en zijn er in totaal zo’n zestig licenties uitgegeven aan ketenpartners. Onder hen Woningcorporatie Clavis met 2.500 woningen in Terneuzen en Sluiskil in haar beheer. Bianca Koster, manager vastgoed Clavis Terneuzen vertelt tijdens dit webinar verhalen uit de praktijk. Daarnaast gaan Perry Verhees (calculator Lindhout vastgoedonderhoud) en Gijs van Mil (adviseur/procesbegeleider Heikant23) dieper in op hun ervaringen. Het webinar richt zich op zowel opdrachtgevers als uitvoerende bedrijven die stappen willen zetten in ketensamenwerking.