Ga naar hoofdinhoud

GEVEL 2016

Logo GEVEL 2016

De samenleving legt qua energie- en milieudoelstelling de lat hoog voor bouwend Nederland. De  opdracht om gebouwen energieneutraal te maken en de materialenkringloop te sluiten, heeft grote consequenties voor het ontwerp, de engineering en de realisatie van de gebouwschil. GEVEL 2016 is hét platform waarop de bouwprofessionals hun kennis, creativiteit en innovatie samenbrengen, om gezamenlijk de oplossingsrichtingen te bepalen.

Façades with 2020 vision: dat is het thema van GEVEL 2016, het vakevent over de gebouwschil (van 27-29 januari 2016 in Ahoy Rotterdam). Een thema dat aansluit op de transitie in de Nederlandse bouw naar energieneutrale nieuwbouw in 2020, nog slechts 4 jaar vanaf nu. Behalve het energieverbruik moet hierbij gekeken worden naar het gebruik van duurzame materialen en het sluiten van de materialenkringloop.

Samen de aanpak bepalen

‘De technieken om een gebouw van een energieverbruiker te veranderen in een energiebron zijn er. Net zoals er manieren zijn om de in de gevel gebruikte materialen bij demontage van die gevel weer bruikbaar te maken. Het vraagt alleen van de architect een andere visie en een andere manier van werken’, zegt Martijn Carlier, brandmanager GEVEL bij Jaarbeurs.

De architect zal behalve oog voor creatieve en uitdagende designs, ook aandacht moeten hebben voor innovatieve systemen en slimme en duurzame materialen om de milieudoelstellingen van 2020 te halen. Samen met de bouwers moeten de oplossingen hiervoor worden gekozen.

Daarom biedt GEVEL 2016 de bouwkolom een platform waarop architect, toeleverancier en gevelbouwer elkaar ontmoeten om gezamenlijk oplossingsrichtingen te verkennen. Om tot een goede mix van technologie en materialen te komen, die de gevel van 2020 mogelijk maken. ‘Wij brengen mensen, kennis, creativiteit en innovatie bijeen.’

GEVEL 2016

Openingstijden:
Woensdag 27 januari: 11.00-17.00 uur
Donderdag 28 januari: 11.00-20.00 uur
Vrijdag 29 januari: 11.00-17.00 uur

Registratie voor toegang via www.gevel-online.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *