Ga naar hoofdinhoud

Het Grote Bouwfoutenboek

Bouwwereld, vakblad over bouwtechniek, verzamelt en publiceert al ruim een decennium bouwfouten. Een selectie van de honderden missers van de afgelopen jaren staat in Het Grote Bouwfouten Boek. Wie het boek doorbladert, kan zien dat fouten in elk bouwdeel voorkomen.

Ondeugdelijk uitgevoerd metselwerk, gepruts met elektraleidingen, slordig gemonteerde stopcontacten, onbegrijpelijke hemelwaterafvoeren, scheve dakpannen, slechte detaillering. Het is slechts een greep uit situaties die in de dagelijkse bouwpraktijk voorkomen.

De bouwfouten afgebeeld in dit boek zullen nooit een bouwtechnische catastrofe veroorzaken, maar wel veel ergenis oproepen. En onbegrip. En boze opdrachtgevers. Naar de oorzaak blijft het gissen. Is het gebrek aan vakmanschap bij bouwvakkers? Veroorzaakt tijdsdruk bouwfouten? Maken architecten onuitvoerbare ontwerpen? Is het gebrek aan professionaliteit of is pure onverschilligheid de boosdoener?

Wie het weet, mag het zeggen. In de zekerheid dat bouwfouten bij de bouw horen als specie bij metselwerk wenst de redactie u niettemin veel kijkplezier.

Het Grote Bouwfouten Boek, uitgegeven door Eisma Bouwmedia, is inmiddels uitverkocht en niet meer te bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *